Focar COVID-19 la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Sănătatea » Focar COVID-19 la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş
Focar COVID-19 la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş

Focar COVID-19 la Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş

  • La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş a ifost înregistrat un focar de COVID-19, după ce au fost confirmate 25 de cazuri de infectare ci SARS-CoV-2 în rândul celor 50 de beneficiari. Personalul a fost testat și este negativ

Cele 25 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus la ultima testare periodică, ce are loc o dată la două săptămâni, procedură la care sunt supuși atât personalul angajat, cât și rezidenți centrului. Vineri dimineață s-a procedat la o nouă testare, care a avut același rezultat.   

„Cei 25 de beneficiari confirmați pozitivi au fost izolați în regim de carantină la un alt etaj, separat de ceilalți, care au fost testați negativi. Toți sunt asimptomatici și dacă nu îi testam periodic, o dată la două săptămâni, nu ne puteam da seama că au contractat boala. Dar în două săptămâni se întâmplă multe cu virusul, ei interacționează între ei și nu este deloc ușor să impui purtarea măștii și alte măsuri de igienă unor persoane cu probleme psihice sau cu maladii ale sistemului nervos. Ei nu se deplasează în afara centrului, iar vizitele aparținătorilor au fost interzise de la începutul epidemiei COVID-19. Au avut un control pentru acreditate și probabil în aceste condiții s-ar putea să se fi produs infectarea. Am testat și personalul și rezultatele testelor sunt negative în cazul tuturor angajaților”, a declarat, sâmbătă, dr. Tar Gyöngyi, director executiv la Direcția de Sănătate Publică Harghita.

La Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş sunt îngrijite 50 de persoane cu vârste cuprinse între 26 și peste 80 de ani, toate cu afecțiuni psihice.

Direcția de Sănătate Publică Harghita a demarat ancheta epidemiologică. 

Potrivit informării transmisă de Instituția Prefectului Harghita, numărul de infecții confirmate cu SARS-CoV-2 înregistrate în județ a ajuns, sâmbătă, la 2.528. 99 dintre acestea sunt cazuri noi, consemnate în ultimele 24 de ore. Astfel, incidența cumulată a cazurilor la nivelul județului Harghita la mia de locuitori este de 3,28, valori mai mari ale coeficientul infectărilor cumulate fiind înregistrate la Miercurea Ciuc 5 la mia de locuitori și la Odorheiu Secuiesc 8 la mia de locuitori.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Serios??? Este un virus “dresat”, ataca numai beneficiarii centrului, fix jumatate(25 din 50). Nimeni din personal nu este afectat… A draq virus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.