Firmă care deţinea peste 65 metri cubi de lemn fără documente de provenienţă, amendată cu 10.000 lei | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Firmă care deţinea peste 65 metri cubi de lemn fără documente de provenienţă, amendată cu 10.000 lei
Firmă care deţinea peste 65 metri cubi de lemn fără documente de provenienţă, amendată cu 10.000 lei

Firmă care deţinea peste 65 metri cubi de lemn fără documente de provenienţă, amendată cu 10.000 lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, miercuri, o acţiune de control la sediul unei societăţi economice din localitatea Şimoneşti, care are ca domeniu de activitate exploatarea, comercializarea şi transportul materialului lemnos.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat existenţa a 66,11 metri cubi de lemn, deţinuţi fără documente legale.

Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita a informat că a fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De asemenea, cantitatea de lemn a fost confiscată.

Acţiunea a fost organizată în baza unui plan de acţiune întocmit pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, combaterea activităţilor ilicite în domeniile economice specifice exploatării, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, precum şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul  evaziunii  fiscale. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.