„Festivalul plăcintelor cu urdă” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Timp Liber » „Festivalul plăcintelor cu urdă”
„Festivalul plăcintelor cu urdă”

„Festivalul plăcintelor cu urdă”

O familie de oameni întreprinzători din comuna Sărmaş, Tiberiu şi Liliana Mezei, comercianţi, împreună cu câţiva fermieri – Marin Baciu, Ionuţ Deac, Sorin Coşarcă, Marcel Abraham, Ghiţă Bernad – s-au gândit să dea strălucire unui loc pitoresc situat la dreapta drumului, aproape la ieşirea din satul Hodoşa-Sat, sat spre Gheorgheni, în locul cunoscut „În luncă la Marcel”, lângă casa lui Vasilica şi Marcel Abraham, unde în fiecare toamnă, într-o mică parcare, era amenajată o adevărată expoziţie de dovleci, care de care mai interesant ca formă şi culoare.

„În luncă la Marcel” din Hodoşa-Sat, duminică, 14 august, s-a desfăşurat prima ediţie a „Festivalului plăcintelor cu urdă”. Aici, grupul de oameni pe care i-am amintit a oferit mâncăruri tradiţionale şi ecologice, pregătite, cum se spune, „ca la mama acasă”.

Cei prezenţi, locuitori ai comunei Sărmaş şi din împrejurimi, trecători de ocazie s-au delectat cu: plăcinte cu urdă şi brânză, alivancă, cozonaci, langoşi, balmoş, tocăniţă de miel şi de viţel la ceaun şi altele.

Toate într-o atmosferă ambientală specifică, întreţinută de Alex Şhieau, un autentic DJ, venit de la Braşov la socri din Hodoşa-Sat, Traian şi Valeria Râpan, care a ales muzică adecvată unei asemenea manifestări. O surpriză plăcută a fost o interpretă talentată, Alexandra Sbanca din Stânceni, care i-a încântat pe cei prezenţi cu minunate cântece populare, din care n-au lipsit ştraierele şi cu minunate cântece de muzică uşoară.

N-au lipsit jocuri de societate şi tombola.

Mi s-a părut o idee interesantă „Tărâmul jucăriilor de pluş”, un loc în care s-au adunat jucării din pluş, cu care s-au jucat copiii şi care la sfârşit au fost donate.

După cum am înţeles de la organizatori, această manifestare se doreşte a deveni tradiţională şi să se desfăşoare în ultima duminică până la 15 august a fiecărui an.

VASILE GOTEA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.