Festivalul de parapantă de la Tulgheș, ediția a X-a | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 23 iulie 2024
Home » Sport » Festivalul de parapantă de la Tulgheș, ediția a X-a
Festivalul de parapantă de la Tulgheș, ediția a X-a

Festivalul de parapantă de la Tulgheș, ediția a X-a

În acest sfârșit de săptămână, parapantiști din țară și străinătate își dau întâlnire la Tulgheș, comuna harghiteană găzduind, de vineri până duminică, a X-a ediție a Festivalului de parapantă.

Bogdan Oprea, vicepreședintele Clubului Sportiv Raven, club care are sediul în comuna Corbu, spunea că Festivalul de parapantă este un prilej al zburătorilor de a se întâlni pe final de sezon și a depăna povești; este o întâlnire prin care se vrea dezvoltarea parapantismului în zonă, dar și stabilirea de noi recorduri de zbor.

Acesta spunea că, deși clubul își are sediul în Corbu, s-a ales comuna vecină ca gazdă a evenimentului, pentru că Tulgheșul oferă condiții foarte bune de zbor. La Festival sunt așteptați în jur de 100 de parapantiști, atât din țară, cât și din străinătate, zborurile urmând să se desfășoare în fiecare zi, după ora 9:00. În cadrul evenimentului se vor putea efectua și zboruri în tandem (pilot – pasager), așa că Festivalul de la Tulgheș reprezintă o ocazie bună pentru cei care doresc să încerce un zbor cu parapanta, să trăiască această experiență.

Prima ediție a Festivalului de parapantă de la Tulgheș a avut loc în 2008, iar după ce prezența se făcea doar pe bază de invitație, acum evenimentul a fost postat pe site-urile de specialitate, fiind deschis tuturor iubitorilor de zbor. În prezent, spune Bogdan Oprea, este cel mai mare festival de gen din țară, în fiecare an adunând din ce în ce mai mulți participanți.

∗∗∗

Asociația The Raven s-a înființat în 2006, iar clubul sportiv este cel mai titrat club de parapantă din țară. „Deja am câștigat de 5 ori Campionatul Național de Parapantă; avem cei mai buni piloți de parapantă, mulți dintre ei multipli campioni naționali, participanți și la Campionatele Mondiale; anul acesta suntem iarăși pe locul I la concursul de zbor pe distanță la Campionatul Național”, spunea vicepreședintele clubului, Bogdan Oprea.

În prezent, clubul are 16 membri activi, iar în cadrul lui funcționează și o secție de zbor în tandem, astfel oferind posibilitatea de a zbura și celor care vor să încerce această experiență. În cadrul școlii de zbor, care se află în Borsec, clubul oferă și instructaj (de precizat că, la cerere, acesta se poate ține și în alte zone din țară). De asemenea, clubul pune la dispoziție echipamente de zbor profesioniste.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.