Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlineşte 40 de ani | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Timp Liber » Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlineşte 40 de ani
Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlineşte 40 de ani

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlineşte 40 de ani

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc împlineşte anul acesta 40 de ani. Ne-am pregătit să sărbătorim această aniversare rotundă cu un program extraordinar. Bineînţeles, la începutul anului ne imaginasem un alt fel de extraordinar, dar am făcut tot posibilul ca în cadrul festivalului din acest an să putem sărbători evenimentul într-un mod memorabil.

11 iulie 2020 va fi prima zi a seriei de evenimente de nouă zile din oraşul nostru. Programul include o expoziţie în aer liber, diverse concerte, un tur muzical memorial, o degustare de vinuri, prezentări ale videoclipurilor de concerte şi demonstraţii de instrumente. În acelaşi timp, ne îndreptăm privirea şi către părţile mai îndepărtate ale Transilvaniei: am pregătit momente nostalgice cu rememorarea vechilor amintiri, a înregistrărilor de arhivă şi a unor interviuri cu interpreţii din anii precedenţi, împărtăşind cu cei interesaţi evenimentele remarcabile ale celor 40 de ani.

Incertitudinea cauzată de pandemie a pus serios la încercare echipa noastră de organizare, dar am continuat să căutăm cea mai bună soluţie în circumstanţele actuale, aflate în continuă schimbare. Suntem încântaţi să anunţăm că situaţia prezentă ne permite organizarea de concerte, astfel încât publicul şi muzicienii se vor putea întâlni la zece evenimente. În acelaşi timp, ne-am gândit şi la cei care nu pot fi prezenţi la concerte, fiind pregătiţi să le oferim posibilitatea de a participa la programele festivalului în spaţiul virtual. Sperăm ca astfel să ne putem conecta cu un public mult mai larg şi să atragem tot mai multe persoane interesate, în comparaţie cu anii precedenţi.

În acest an, artiştii şi valorile locale vor ocupa primul plan în programul festivalului. Interpreţii noştri din alte ţări şi cei localnici, care în prezent se află în străinătate, sunt alături de noi în suflet şi, desigur, îi aşteptăm cu mare drag anul viitor, la festivalul planificat în perioada 10-18 iulie 2021.

Considerăm important să subliniem că obiectivul nostru în acest an este să demonstrăm relaţia strânsă dintre muzică şi moştenirea culturală construită în regiunea noastră. Intenţia este de a realiza înregistrări muzicale în clădiri spectaculoase, semnificative din punct de vedere turistic, pentru a atrage atenţia asupra culturii arhitectonice unice a regiunii.

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc a cunoscut perioade şi mai dificile decât cea actuală, iar cei care au trăit experienţa ultimilor ani de comunism ştiu exact la ce ne referim. Din acest motiv, am considerat că în această situaţie specială este cu atât mai necesar ca dragostea pentru muzica veche, respectul pentru instrumentele de epocă şi lumea istorică a acestora să ne unească, aşa cum ne-a unit în ultimii 40 de ani, aici, la Miercurea Ciuc.

Programele festivalului vor fi derulate în conformitate cu măsurile de protecţie şi securitate aplicabile. Numărul locurilor la concerte va fi limitat în funcţie de spaţiu, scaunele putând fi ocupate în ordinea sosirii publicului.

Am dori să vă atragem atenţia asupra faptului că participarea la unele programe este posibilă numai cu o înregistrare prealabilă. Vă rugăm să vă planificaţi programul şi să vă înregistraţi la evenimente în timp util, ţinând cont de această cerinţă. (Organizatorii, foto: Kiss Szilárd)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.