FC Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru Liga a II-a | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Sport » FC Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru Liga a II-a
FC Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru Liga a II-a

FC Miercurea Ciuc se pregăteşte pentru Liga a II-a

Valentin Suciu, antrenorul echipei: Ne aşteaptă un sezon foarte greu, foarte lung şi foarte dificil

După ce la sfârşitul sezonului 2018-2019, FC Miercurea Ciuc a reuşit în premieră promovarea în Liga a II-a de fotbal, pregătirile la club sunt în toi.

La stadion se fac lucrări de montare a instalaţiei de încălzire la teren, dar şi de schimbare a gazonului.

Iar echipa a intrat de două săptămâni în pregătiri, a jucat deja (ieri) un meci cu Viitorul, iar astăzi îl va susţine pe al doilea.

Despre planurile de pregătire pentru sezonul 2019-2020 am stat de vorbă cu Valentin Suciu, tehnicianul echipei.

 

– După ce aţi reuşit, în premieră, pentru oraş şi judeţ*, promovarea în Liga a II-a de fotbal, urmează provocarea de menţinere în al doilea eşalon. În acest sens, ce întăriri veţi aduce? Pentru că, bănuiesc, veţi face transferuri…

– Ne pregătim intens de două săptămâni. Suntem conştienţi de faptul că ne aşteaptă un sezon foarte greu, foarte lung şi foarte dificil. Dar ne-am dorit acest lucru şi acum suntem pe punctul de a ne pregăti.

Am început pregătirea de două săptămâni. În acest timp sunt mai mulţi jucători în probe. Cu câţiva deja am şi discutat, negocierile au început. Ne mai trebuie întăriri, ne trebuie 6-7 jucători, pentru că şi lotul pe care l-am avut, numeric era destul de redus, un lot care nu poate să facă faţă Ligii a II-a. Acum rămâne de văzut cu cine putem să ne înţelegem.

Noi ne dorim să construim o echipă competitivă, pe lângă cei care au fost să mai aducem jucători. În mod normal ne dorim să fie mai buni decât jucătorii pe care îi avem, să-şi arate valoarea şi să facem o figură frumoasă şi în Liga a II-a.

– Dintre cei pe care doriţi să-i aduceţi sunt jucători cu experienţă în Liga a II-a, poate chiar în prima ligă?

– Sunt jucători care au experienţa Ligii a II-a, chiar şi în Liga I.

– Un nume – două?

– Până ce nu se concretizează nu pot să vă dau şi nici nu-mi place, pentru că dacă se face un tam-tam prea mare şi nu reuşim transferul…

– Vizaţi anumite posturi sau vreţi întăriri pe toate?

– În mod normal avem nevoie de întăriri pe toate posturile.

– Aţi început pregătirea, urmează cantonamentele. Ştiu că în iarnă aţi avut un cantonament în străinătate, lucru care nu e obişnuit unei echipe de Liga a III-a de la noi. Acum, în vară, unde veţi merge în cantonament şi când? Aveţi stabilite jocuri de pregătire?

– În iarnă am avut un cantonament mai lung, mai intens. În rest ne-am pregătit pe plan local, ceea ce o să facem şi acum.

În perioada aceasta ne pregătim pe plan local, iar pe 1 iulie o să plecăm la Cheile Grădiştei, unde o să avem un stagiu de două săptămâni. După care ne întoarcem şi o să fim iarăşi pe plan local.

Jocuri sunt perfectate. Ne-am fi dorit mai multe jocuri, dar, din păcate, în perioada aceasta multe echipe sunt plecate în străinătate şi aici mă refer mai ales la cele din prima ligă. Mi-aş fi dorit mai multe meciuri tari cu echipe din Liga I, dar deocamdată numai cu două echipe am reuşit să perfectăm: pe 27 şi pe 28 (ieri şi astăzi – n.a.) cu Viitorul Constanţa (echipa constănțeană s-a impus cu 2-0) şi Chindia Târgovişte, ambele la Braşov.

– Aveţi planificat un cantonament în străinătate?

– O să vedem. Normal în stagiunea de iarnă mergem în străinătate. Acum nu ne-am propus. Nu este vorba de buget, dar am considerat că e mai bine să rămânem pe plan intern.

Este primordial pentru noi să ne menţinem în eşalonul secund

– Aţi stabilit cu conducerea clubului un obiectiv pentru sezonul următor?

– Menţinerea în Liga a II-a. Asta este primordial pentru noi, să ne menţinem în Liga a II-a şi, normal, să construim o echipă competitivă pentru campionatul următor.

– Aţi mai antrenat în Liga a II-a, cunoaşteţi o mare parte dintre echipele prezente. Ce credeţi, cu cine veţi lupta pentru menţinerea în al doilea eşalon?

– E foarte greu de preconizat acum cu cine o să ne luptăm. Eu consider că ne luptăm cu 20 de echipe. Acolo, în mod normal, sunt 8 echipe care o să-şi dorească şi deja au declarat dorinţa de a promova în prima ligă. Deci o să fie un campionat foarte intens.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.