Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Centrul Local „Orion” Miercurea Ciuc sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Centrul Local „Orion” Miercurea Ciuc sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare
Centrul Local „Orion” Miercurea Ciuc sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare

Centrul Local „Orion” Miercurea Ciuc sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare

Poate că îi cunoaşteţi de la Festivalul Luminii, poate aţi auzit de acţiunile lor de ecologizare, sau poate aţi văzut imagini de la alte activităţi pe care le desfăşoară cu la fel de mult entuziasm. În Miercurea Ciuc, cercetăşia a ajuns în urmă cu 25 de ani, când 3 profesori ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” au preluat modelul de succes al unor cercetaşi belgieni. Folosind pasiunea şi experienţa din spatele catedrei, aceştia au reuşit, generaţie după generaţie, să pună bazele unui Centru Local care împlineşte acum un sfert de secol de activitate continuă.

Evenimentul aniversar va avea loc sâmbătă, 29 iunie, în Cetatea Mikó, începând cu ora 10:00. Toţi curioşii sunt invitaţi să încerce învăţarea prin joacă în castel şi să afle mai multe despre istoria Orionului şi activitatea cercetaşilor la expoziţia foto şi de obiecte. La ora 13:00 va avea loc festivitatea, unde vom cunoaşte o parte dintre membrii-fondatori, dar şi invitaţi din forurile naţionale şi internaţionale. După-amiază, cercetaşii şi invitaţii lor vor merge în zona Ciucului pentru a experimenta o zi de camp – tabăra caracteristică cercetaşilor – cu corturi, saci de dormit, foc de tabără şi cântece de munte.

Toate aceste activităţi nu ar fi fost posibile fără sprijin din partea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, al comunităţii locale, autorităţilor şi părinţilor, aşa că toată lumea este aşteptată cu braţele deschise la Cetatea Mikó.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” face parte dintr-un curent internaţional de educaţie non-formală ce cuprinde, în prezent, peste 50 de milioane de voluntari din toată lumea. La noi în ţară există aproape 90 de Centre Locale şi 5.000 de cercetaşi! Sub deviza „creăm o lume mai bună”, cercetăşia este educaţie pentru viaţă – copiii de toate vârstele bucurându-se de un cadru de învăţare complex, ce cuprinde, pe lângă elemente de ecologie, cunoaştere a mediului şi orientare turistică, şi cultură generală şi abilităţi practice.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.