Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Expoziţie caritabilă tradiţională cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi, la centrul comercial NEST | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Expoziţie caritabilă tradiţională cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi, la centrul comercial NEST
Expoziţie caritabilă tradiţională cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi, la centrul comercial NEST

Expoziţie caritabilă tradiţională cu produse realizate de persoane cu dizabilităţi, la centrul comercial NEST

  • Concomitent, va avea loc şi prima ediţie a Târgului Serviciilor Sociale

Cu prilejul  „Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi”, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita, în parteneriat cu Asociaţia Persoanelor cu Dizabilităţi din Harghita organizează cea de-a XVIII-a ediţie a „Expoziţiei caritabile a lucrărilor realizate de persoanele cu dizabilităţi”. În acelaşi timp, va avea loc prima ediţie a „Târgului Serviciilor Sociale” din judeţul Harghita.

Evenimentul va avea loc în data de 4 decembrie, începând cu ora 11:30, la demisolul centrului comercial NEST.

Pe parcursul expoziţiei, vizitatorii vor putea oferi donaţii în schimbul produselor artizanale, realizate manual de persoanele cu dizabilităţi, în cadrul programelor de inserţie socială, se arată într-un comunicat de presă emis de DGASPC Harghita.

„Târgul Serviciilor Sociale” are rol informativ, prezentând serviciile de specialitate şi centrele DGASPC Harghita, iar cele 10 primării acreditate ca furnizori de servicii sociale şi cele aproape 40 de organizaţii nonguvernamentale din judeţ care au fost invitate, vor prezenta activităţile pe care le desfăşoară pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili membri ai comunităţii.

În cadrul târgului, cei interesaţi pot primi răspuns cu privire la problemele sociale cu care se confruntă, de exemplu cine le poate veni în ajutor în cazul persoanelor în vârstă/bolnave, a copiilor abandonaţi, abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi, a persoanelor cu dizabilităţi, a violenţei domestice sau în cazul în care doresc să adopte un copil.

Târgul are ca scop şi atragerea atenţiei studenţilor şi elevilor asupra meseriilor din domeniul social şi importanţa voluntariatului în acest domeniu, se mai precizează în comunicat.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi programe culturale, care să trezească spiritul sărbătorilor de iarnă. Astfel, în jurul orei 14:00, va cânta Corul de copii „Csicsergők” al Şcolii Generale „Jószef Attila”, iar la ora 16:30, cei prezenţi îi vor putea asculta pe cei de la Corul vârstnicilor „Sarga Rozs Dalarda”.

Nu vor lipsi activităţile interactive, Keresztes Evelin va realiza picturi pe faţa copiilor, dar şi persoanelor cu dizabilităţi care vor dori acest lucru. Printre surprizele pregătite se numără şi prezenţa lui Moş Nicolae, care va oferi dulciuri celor mici şi persoanelor cu dizabilităţi. Pentru a surprinde momentele frumoase, va fi amplasată cutia foto „Retrobooth”, pozele putând fi luate acasă gratuit.

Evenimentul va avea loc între orele 11:30 şi 18:00, în demisolul centrului comercial NEST, iar potrivit celor de la DGASPC Harghita, de la ora 19:00, persoanele cu dizabilităţi vor putea urmări gratuit, prezentând legitimaţia, filmul Intouchables, la cinematograful din Miercurea-Ciuc. Pentru ceilalţi spectatori preţul biletelor este de 5 lei.

EMILIA ŞERDEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.