Explozie într-un apartament din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Explozie într-un apartament din Miercurea-Ciuc
Explozie într-un apartament din Miercurea-Ciuc

Explozie într-un apartament din Miercurea-Ciuc

O explozie care s-a produs sâmbătă seara într-un apartament de pe Bulevardul Frăţiei din Miercurea-Ciuc s-a soldat doar cu pagube materiale, relativ mici, neexistând victime omeneşti.

Potrivit şefului Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” Harghita, col. Ovidiu Dudu, incidentul a fost sesizat, prin telefon, sâmbătă seara, la ora 23:01, iar la faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă.

Ajunşi la locul exploziei, pompierii au constatat că aceasta nu a fost urmată de un incendiu şi că nu a fost rănită nici o persoană. Totodată, împreună cu specialişti din cadrul E.ON Gaz, s-a stabilit faptul că explozia s-a produs pe fondul unei acumulări de gaz de la aragazul din bucătărie.

Col. Ovidiu Dudu a mai spus că explozia nu a afectat şi alte apartamente învecinate, fiind avariate geamul şi uşa din bucătărie, precum şi un zid despărţitor – nefiind un zid de sprijin, nu a avut de suferit rezistenţa blocului. Valoarea totală a pagubelor s-a ridicat la aproximativ 2.000 de lei.

Conform şefului Gărzii de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Miercurea-Ciuc, plt. adj. Ionuţ Ioniţă, după explozie, locatarii din scara blocului unde s-a produs explozia au fost evacuaţi, reintrând în case după o oră, când s-a constatat că nu există nici un pericol.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.