Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Exerciţiul multinaţional al forţelor pentru operaţii speciale JUNCTION STRIKE | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » (Inter)Național » Exerciţiul multinaţional al forţelor pentru operaţii speciale JUNCTION STRIKE
Exerciţiul multinaţional al forţelor pentru operaţii speciale JUNCTION STRIKE

Exerciţiul multinaţional al forţelor pentru operaţii speciale JUNCTION STRIKE

 O parte din exerciţii au loc la Miercurea-Ciuc

Peste 900 de militari din nouă ţări participă, în perioada 5 – 22 septembrie, la exerciţiul multinaţional JUNCTION STRIKE 16, ce se desfăşoară în garnizoanele Tîrgu Mureş, Dej, Bistriţa, Vatra Dornei, Reghin şi Miercurea-Ciuc, în poligoanele de la Jigodin, Valea Urişorului, Beclean, Livezile, Roşu şi Rotunda şi pe aerodromurile din Câmpia Turzii şi Bacău.

JUNCTION STRIKE 16 este un exerciţiu cu trupe în teren al forţelor pentru operaţii speciale (FOS), la care participă militari, cu mijloace de luptă terestre şi aeriene, din Georgia, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Republica Moldova, Polonia, Slovenia şi Statele Unite ale Americii.

Scopul exerciţiului este de a antrena structuri ale FOS pentru planificarea, organizarea, conducerea şi executarea unei operaţii speciale independente, pe baza unui scenariu fictiv.

Primăria Miercurea-Ciuc anunţă, conform înştiinţării Unităţii Militare nr. 01101 că, în conformitate cu Planul pregătirii pentru luptă, în datele de 07, 08, 13, 14, 15, 20, 21, 22 septembrie, între orele 08:00-24:00, se execută trageri în Poligonul de Garnizoană Miercurea-Ciuc.

În această perioadă este interzis accesul populaţiei în următoarele zone din împrejurimile poligonului: Dealul la Păşunat, Pădurea Harom, Pârâul Szecseny, Băile Jigodin.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.