Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Evenimente de Ziua Europeană a Muzicii Vechi | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Cultură » Evenimente de Ziua Europeană a Muzicii Vechi
Evenimente de Ziua Europeană a Muzicii Vechi

Evenimente de Ziua Europeană a Muzicii Vechi

Festivalul de Muzică Veche din Miercurea-Ciuc se alătură evenimentelor Zilei Europene a Muzicii Vechi cu două evenimente. Începând din anul 2013, Reţeaua Europeană de Muzică Veche (REMA – Réseau Européen de Musique Ancienne) a marcat data de 21 martie – ziua de naştere a autorului Johann Sebastian Bach şi începutul oficial al primăverii astronomice – ca fiind Ziua Europeană a Muzicii Vechi.

Concerte, conferinţe sau alte diverse programe au loc simultan în toată Europa, în organizarea membrilor REMA şi au ca scop promovarea patrimoniului muzical istoric în Europa. În acest an va avea loc un eveniment important on-line, concertele fiind emise live, prin streaming de Internet, accesibile pe ustream, ajungându-se astfel la o audienţă mondială.

Centrul Cultural Judeţean Harghita se alătură acestei manifestări cu două evenimente:

  •  vineri, 18 martie (ora 18:00), în Cetatea Mikó (sala din Bastionul de Nord-Vest), un concert intitulat „Muzică de la curţile aristocraţilor transilvăneni” interpretată de Ansamblul Codex;
  •  luni, 21 martie, primul club baroc din şirul de cluburi care urmează să fie organizate până în iunie la Liceul de Muzică şi Arte „Nagy István” din Miercurea-Ciuc (ora 18:00). Audiţie muzicală cu tema „Varietatea, actualitatea şi instrumentele muzicii vechi”.Iubitorii acestui gen sunt informaţi, totodată, că în acest an Festivalul de Muzică Veche Miercurea-Ciuc va avea loc în perioada 14-17 iulie, iar Universitatea de Vară de Muzică Veche în perioada 10-15 iulie. Tematica principală în acest an a festivalului va fi muzica veche germană.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.