Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Este numai vina noastră | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Cultură » Este numai vina noastră
Este numai vina noastră

Este numai vina noastră

În data de 29 mai 2014 ar fi trebuit să poposească la Miercurea-Ciuc maestrul Tudor Gheorghe, cântăreţ, compozitor şi actor. Afişele care anunţau evenimentul au putut fi văzute cu o lună de zile înainte de a avea loc evenimentul, poate aceasta a fost şi greşeala, marea greşeală, pentru că în stilul care ne caracterizează am amânat procurarea biletelor gândindu-ne că încă mai avem timp. Ei bine, această atitudinea ne costă acum, maestrul nu va concerta la Miercurea-Ciuc. Vestea că joi, 29 mai, nu vom avea concert l-am aflat miercuri, 21 mai 2014, când contactându-l pe directorul Casei de cultură a sindicatelor, d-l Szederyesi Ferenc, acesta ne-a spus că „joi nu va avea loc concertul maestrului Tudor Gheorghe deoarece cu o zi înainte, când l-a contactat impresarul maestrului, nu se vânduseră decât 42 de bilete şi acesta, impresarul, a hotărât să scoată din programul turneului oraşul Miercurea-Ciuc”.

Foarte pe scurt vă voi spune ce pierdem, dar pentru asta va trebui să încep prin a spune că în această primăvară maestrul susţine o serie de concerte atât în România, cât şi în Republica Moldova şi Tudor Gheorghe a hotărât să meargă şi acolo unde aproape că nu mai merge nimeni. În micile oraşe ale ţării, în casele de cultură şi căminele culturale, la publicul care a fost văduvit în ultimii ani de prezenţa marilor artişti.

Ce poate fi mai sublim decât această intenţie şi dorinţă? Poate doar concertul în sine. Dar, din păcate, nu vom avea parte de acest concert în această primăvară. Nu vom avea parte de „Lecţia”, denumirea simbolică, spectacolul unic, conceput în aşa fel încât să vină în întâmpinarea profesorilor, elevilor şi a tuturor spectatorilor, într-un concert nou, pentru a le arăta cât de frumoasă este limba română şi adevăratul folclor românesc.

Nu este multă vreme de când locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc au ratat, tot din lipsă de interes, întâlnirea cu un alt mare artist – maestrul Florin Piersic. În atare situaţie ne mai putem plânge că la noi nu vine nimeni, că trăim izolaţi de restul ţării? Haideţi să căutăm vina în noi! Regret să spun acest lucru, însă pentru aceste ratări suntem singurii vinovaţi!

AURELIA ILUŢ

aureliailut@gmail.com

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. ildiko mengheris

    se dau banii inapoi ,daca am luat bilet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.