Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Eminescu, patronul spiritual al liceului nostru | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Cultură » Eminescu, patronul spiritual al liceului nostru
Eminescu, patronul spiritual al liceului nostru

Eminescu, patronul spiritual al liceului nostru

În acest început de an, lăsând în urmă greutăţi, „Toate-s vechi şi nouă toate”, ne-am concentrat atenţia asupra „Luceafărului poeziei româneşti”, Mihai Eminescu, aniversând 174 de ani de la naşterea acestuia.

Elevi şi profesori de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-au bucurat de această ocazie pentru a desfăşura activităţi specifice în sălile de clasă. O expoziţie comemorativă a fost pregătită de d-na bibliotecar Gal Rodica.

Vineri, ne-am bucurat de un moment aniversar: „Eminescu, geniu sublim al poeziei noastre”,prin implicarea doamnelor prof. Cojocaru Maria, Cătinean Ligia şi Hîngan-Ţifrea Anca, cărora le mulţumim.

Spectacolul a fost de un real succes prin participarea elevilor talentaţi ai şcolii noastre: Roman Mădălina, Ciocania Bianca şi Vlad Dalia din clasa a XII-a A, Stan Ionela, Gal Clementina din clasa a XI-a B, Cătinean Ecaterina, Colcer Rebeka, Handaric-Fârţală Bianca şi Groza Bianca din clasa a XI-a A, Szasz Ana din clasa a X-a B, Baricz Csongor din clasa  a X-a A şi Bălaj Daria, Onu Alexandra şi Stan Larisa din clasa a IX-a A, care au recitat şi au interpretat cântece pe versuri eminesciene. Roman Darius şi Acatrinei Maximilian din clasa a IX-a A au acompaniat pe strune fermecate de vioară întregul moment.

Prof. Cătinean Ligia

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.