Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Elemente de muniție rămase neexplodate, descoperite în comuna Ciucsângeorgiu | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Societate » Elemente de muniție rămase neexplodate, descoperite în comuna Ciucsângeorgiu
Elemente de muniție rămase neexplodate, descoperite în comuna Ciucsângeorgiu

Elemente de muniție rămase neexplodate, descoperite în comuna Ciucsângeorgiu

Un deținător autorizat al unui aparat de detectat metale a descoperit, ieri după-amiază, mai multe elemente de muniție rămase neexplodate în satul Cinod, comuna Ciucsângeorgiu, la fața locului fiind solicitată intervenția pirotehniștilor harghiteni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita a informat că echipajul pirotehnic din cadrul instituției s-a deplasat imediat la locul indicat și a identificat elementele ca fiind o bombă de aruncător calibru 82 mm, un stabilizator de bombă de aruncător calibru 82 mm, o grenadă de mână ofensivă și 6 cartușe calibru 7,92 mm.

„Acestea au fost ridicate și transportate, în condiții de siguranță, într-un loc special amenajat pentru depozitarea acestora, în vederea distrugerii ulterioare. Specialiștii harghiteni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei, însă nu au mai fost identificate și alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate”, a mai arătat ISU Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.