Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Efectele furtunii de duminică seara: un bărbat decedat, 28 de localităţi nealimentate total cu energie şi parţial oraşul Borsec, circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Societate » Efectele furtunii de duminică seara: un bărbat decedat, 28 de localităţi nealimentate total cu energie şi parţial oraşul Borsec, circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri
Efectele furtunii de duminică seara: un bărbat decedat, 28 de localităţi nealimentate total cu energie şi parţial oraşul Borsec, circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Efectele furtunii de duminică seara: un bărbat decedat, 28 de localităţi nealimentate total cu energie şi parţial oraşul Borsec, circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Alimentarea cu energie electrică încă nu se reluase ieri, la închiderea ediţiei

O furtună puternică a afectat, duminică seara, judeţul Harghita. În urma vijeliei, un bărbat din comuna Bilbor a decedat, după ce a fost lovit de un copac rupt de vânt. De asemenea, zeci de copaci au căzut pe drumurile publice şi liniile electrice, fiind afectată circulaţia pe mai multe drumuri din judeţ, dar şi alimentarea cu energie electrică în 29 de localităţi.

Victima furtunii de duminică este un bărbat de 54 de ani din comuna Bilbor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, bărbatul se afla în căruţă şi se îndrepta către o stână, când a fost surprins de furtună, iar la un moment dat un copac rupt de vânt a căzut şi l-a lovit în cap, acesta decedând pe loc.

Opt echipe de la Electrica lucrau pentru remedierea deficienţelor la reţeaua electrică

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita, căpitan Alina Ciubotariu, un număr de 28 de localităţi au rămas fără energie electrică şi parţial staţiunea Borsec, începând de duminică seara, după ce zeci de brazi s-au prăbuşit peste liniile electrice.

Purtătorul de cuvânt al ISU a explicat că, potrivit informaţiilor primite de la Electrica, 6.285 de consumatori din zonele Odorhei, Subcetate, Sărmaş, Corbu, Tulgheş şi Borsec erau nealimentaţi cu energie electrică. De asemenea, au fost afectate 119 posturi de transformare şi nouă reţele de medie tensiune.

Ieri, la închiderea ediţiei, defecţiunile la reţeaua electrică încă nu erau remediate. Conform sursei citate, opt echipe de la Electrica lucrau pentru remedierea acestor probleme.

Circulaţia pe drumurile publice a revenit la normal la câteva ore după furtună

Tot din cauza vijeliei de duminică seara, circulaţia a fost afectată pe mai multe drumuri publice din judeţ, tot din cauza brazilor rupţi de vânt şi căzuţi pe carosabil. Pentru degajarea drumurilor au acţionat lucrători de la Drumuri Naţionale, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi jandarmi, echipaje ale poliţiei dirijând circulaţia.

Astfel, în urma furtunii, circulaţia a fost îngreunată pe DN 15 Topliţa – Borsec – Tulgheş. Probleme s-au înregistrat şi pe: drumul naţional 13 A, între Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pe Vârful Ţechend şi între Odorheiu Secuiesc şi Praid, pe Vârful Calonda; pe DN 12 (E578), la ieşirea din staţiunea Băile Tuşnad; şi pe DN 12 C, Gheorgheni – Lacu Roşu, pe Vârful Pângăraţi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a declarat că problemele pe drumurile publice cauzate de copacii rupţi de vijelie şi căzuţi pe carosabil s-au remediat în cursul nopţii de duminică spre luni, când circulaţia a revenit la normal.

∗∗∗

În urma vijeliei de duminică, la Odorheiu Secuiesc, doi copaci au căzut pe un bloc şi peste o maşină, iar un copac a căzut peste un autoturism în municipiul Gheorgheni. În satul Valea lui Pavel, comuna Corund, o anexă gospodărească a luat foc din cauza unui trăsnet. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.