Efectele codului portocaliu de luni seara:Patru persoane evacuate, aproximativ 80 de pivniţe inundate, drumuri blocate | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate »
Efectele codului portocaliu de luni seara:
Patru persoane evacuate, aproximativ 80 de pivniţe inundate, drumuri blocate
<h5><i>Efectele codului portocaliu de luni seara:</i></h5>Patru persoane evacuate, aproximativ 80 de pivniţe inundate, drumuri blocate

Efectele codului portocaliu de luni seara:
Patru persoane evacuate, aproximativ 80 de pivniţe inundate, drumuri blocate

Codul portocaliu de averse de ploaie, care au depăşit local 35-40 de litri pe metrul pătrat, cu intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi grindină, nu a rămas fără urmări.

Potrivit unui buletin de presă emis de Inspectorul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul”, pompierii militari din Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Topliţa, alături de autorităţile locale, au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, pentru sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii în localităţile Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni, Sărmaş, Lăzarea şi Suseni. În acest timp s-a acţionat pentru evacuarea apei din 5 locuinţe, 6 curţi şi anexe gospodăreşti şi din tot atâtea subsoluri şi beciuri.

Biroul de presă al ISU „Oltul” precizează că o situaţie deosebită s-a înregistrat în Suseni. Acolo au fost inundate aproximativ 70 de pivniţe, iar din cauza nivelului ridicat al apei din curtea unei gospodării (apa depăşea 1,5 metri), patru persoane (un bebeluş de 4 luni şi 3 adulţi) au fost evacuate preventiv la rude, până la retragerea apei. De asemenea, au fost evacuate şi animalele din acea gospodărie – 15 capre, 2 câini şi 10 găini.

De suferit a avut şi traficul rutier, acesta fiind temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau al aluviunilor pe două drumuri naţionale (DN 13B şi DN 12C) şi pe unul judeţean (DJ 153D). IPJ Harghita informa că pe DN 13B a fost afectată porţiunea dintre Praid şi Bucium, iar pe DN 12C între Gheorgheni şi Lacu Roşu.

Pompierii au intervenit şi în cursul zilei de ieri, echipaje din cadrul Detaşamentului Gheorgheni acţionând pentru evacuarea apei din 11 subsoluri şi două case din municipiu, dar şi din subsolul unui magazin şi din pivniţele unor case din Ciumani.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.