Echipe de copii programatori din judeţ la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022 | Informația Harghitei - jurnal independent Echipe de copii programatori din judeţ la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022 | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Învățământ » Echipe de copii programatori din judeţ la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022
Echipe de copii programatori din judeţ la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022

Echipe de copii programatori din judeţ la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022

Echipele de copii programatori RoboTop de la Biblioteca Municipală „George Sbârcea” din Topliţa şi ROBOCOPIII de la Biblioteca Comunală Mugeni se pregătesc să reprezinte judeţul Harghita la Târgul naţional de ştiinţă Code Kids Fest 2022, care va avea loc la Bucureşti, în data de 19 noiembrie.

Din echipa de avansaţi a topliţenilor au făcut parte Arina Truţa, Tudor Dumitraş, Ştefan Lazăr, Câmpian Vlad, Filip Alexandru, Barabaş Carina, Bandrabulă Bogdan, Teodor Tamaş. La târgul naţional, din partea clubului RoboTop, va prezenta proiectul Arina Truţa.

Proiectele „Pianul lui George Sbârcea” şi „SPES – joc pentru dezvoltarea capacităţilor coordonative” vor concura cu proiectele realizate de către echipele de programatori de la biblioteci din judeţele Sălaj, Neamţ, Dâmboviţa, Tulcea, Brăila, Olt, Vâlcea.

Code Kids este o iniţiativă naţională de educaţie IT şi STEM pentru copii, implementată de Fundaţia Progress, în parteneriat cu Simplon România, realizată cu sprijinul bibliotecilor publice din România.

În judeţul Harghita activează cluburi Code Kids, începând cu anul 2019. Biblioteca Municipală „George Sbârcea” s-a alăturat programului începând cu anul 2021.

„Felicităm elevii participanţi şi mulţumim din suflet echipei judeţene de coordonare, în special dnei Melinda Bedő, metodist în cadrul Bibliotecii Judeţene „Kájoni János” Harghita, care a dovedit dedicare şi multă dragoste pentru copii şi pentru ştiinţă”, a declarat directoarea Bibliotecii Municipale Topliţa, Viorica Lazăr.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.