Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Echipament medical din Germania donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sănătate » Echipament medical din Germania donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Echipament medical din Germania donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Echipament medical din Germania donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Donaţia, constând în echipamente medicale şi sanitare în valoare de aproximativ 16.000 de euro, a fost adusă la Miercurea Ciuc de reprezentanţii Clinicii Diaconice din Frankfurt şi ai Crucii Roşii Germane, Ralf Voss şi Thomas Hölzel

Unitatea medicală a primit mobilier folosit în spitalul din Germania – paturi de spital, noptiere pentru spital, saltele şi cărucioare – precum şi o cantitate însemnată de consumabile noi: scutece pentru copii şi adulţi, cearşafuri impermeabile şi huse. Echipamentele au fost preluate luni dimineaţa, iar după sterilizare, 20 de paturi medicale au fost puse deja în folosinţă la secţiile de Chirurgie şi Oncologie ale spitalului.

Dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc le-a mulţumit reprezentanţilor Clinicii din Frankfurt şi Crucii Roşii Germane pentru donaţie, exprimându-şi, totodată, dorinţa de a extinde colaborarea şi în plan profesional. „Suntem un spital în dezvoltare, vrem să cunoaştem şi să ne însuşim şi experienţele profesionale ale altor spitale”, a precizat dr. Konrád Judit.

La rândul său, directorul financiar-contabil al spitalului judeţean, László Botond, a remarcat calitatea mobilierului medical primit, comparativ cu echipamentele medicale performante achiziţionate anul acesta, în urma unei proceduri „greoaie”, a căror calitate „de multe ori nu atinge nivelul celor folosite din Germania”. „Din această cauză, acceptăm cu bucurie astfel de donaţii” a mai spus László Botond.

Potrivit referentului de presă al unităţii medicale, Kiss Edit, donaţia din Germania a ajuns la Miercurea Ciuc în baza relaţiilor personale ale unor medici şi asistenţi medicali care lucrează în străinătate şi în ţară.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.