Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Echipa Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita s-a întregit | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Politic » Echipa Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita s-a întregit
Echipa Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita s-a întregit

Echipa Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita s-a întregit

  • Astăzi au fost învestiţi în funcţie prefectul şi unul dintre cei doi subprefecţi

După ce miercuri au fost adoptate, în cadrul şedinţei de Guvern, hotărârile de numire în funcţie a noului prefect şi a unuia dintre cei doi subprefecţi, astăzi a fost şi ceremonia de învestire a acestora. Astfel, funcţiile de conducere ale instituţiei sunt deţinute de reprezentanţi ai celor trei partide de guvernământ.

Noul prefect al judeţului Harghita este Petres Sándor, iar cei doi subprefecţi sunt Isabela Prodan şi Marius Ţepeluş.

Marius Ţepeluş, cel care până ieri a îndeplinit şi atribuţiile de prefect, a declarat că „echipa Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita se întregeşte şi suntem norocoşi că deja, de ceva vreme, lucrăm împreună, ne cunoaştem şi asta contează foarte mult”.

„A fost – continua acesta – o perioadă de interimat destul de lungă, aproape 8 luni, răstimp în care (…) ne-am străduit şi cred că ne-am descurcat onorabil împreună cu toţi colegii din prefectură să ne ducem la bună îndeplinire toate atribuţiile din instituţia noastră şi să servim cât am ştiut de bine interesele cetăţeanului”.

Isabela Prodan spunea că „funcţia de demnitate publică în care tocmai am fost învestită este una care mă onorează şi, în acelaşi timp, îmi creează foarte mari obligaţii. Jurământul pe care tocmai l-am rostit este un angajament în faţa Guvernului României şi în faţa cetăţenilor acestui judeţ. Vreau ca prin toată activitatea mea, de astăzi înainte, să fiu un sprijin pentru autorităţile locale, pentru instituţiile din judeţul Harghita, pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor”.

Noul prefect al judeţului, Petres Sándor, preciza că „prioritatea pe termen foarte scurt şi scurt pentru mine este să ajutăm (în actuala formulă de conducere completă – n.a.), ca această instituţie să poată lua o gură de aer după ultimii doi ani care au fost foarte grei, care au adus provocări neîntâlnite de noi până acum, ani pe care i-am dus cu un personal redus din motive obiective şi subiective. Toate aceste necazuri şi greutăţi mi-aş dori să le putem, cât de cât, rezolva, să putem trece peste ele, astfel încât să putem lucra un pic mai bine şi mai eficient. Pentru că, dacă această instituţie lucrează mai bine şi mai eficient, este bine atât pentru locuitorii judeţului, cât şi pentru Guvernul României”.

Mesajul dlui Petres Sándor pentru harghiteni este acela să aibă încredere în instituţia pe care o conduce şi „să ştie că aici sunt oameni care chiar vor să ajute la rezolvarea problemelor”.

***

În vârstă de 52 de ani, Petres Sándor are o bogată experienţă în administraţia publică. A ocupat funcţia de subprefect al judeţului Harghita în perioada 29 mai – 31 iulie 2014, iar din 1 august şi până în 17 decembrie, acelaşi an, a fost prefect. Ulterior, din 18 decembrie 2014 şi până în prezent, a fost subprefect al judeţului Harghita.

De asemenea, în perioada 2001-2014 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Harghita.

Şi Isabela Prodan are experienţă în cadrul instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita. Este absolventă de studii economice, profil management, iar din anul 2001 lucrează în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita, în cadrul structurii care coordonează serviciile publice deconcentrate, intervenţiile în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi monitorizarea programelor de dezvoltare derulate în judeţ.

Marius Ţepeluş a fost numit în funcţia de subprefect în martie 2021, iar de la începutul lunii septembrie, după demiterea fostului prefect Szabó Zsolt, şi până ieri a asigurat interimatul conducerii instituţiei.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.