După incidentele de la Valea Uzului: Preşedintele CJ Harghita, amendat. IPJ Bacău are în curs un dosar de cercetare penală | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Societate »
După incidentele de la Valea Uzului:
Preşedintele CJ Harghita, amendat. IPJ Bacău are în curs un dosar de cercetare penală
<h5><i>După incidentele de la Valea Uzului:</i></h5> Preşedintele CJ Harghita, amendat. IPJ Bacău are în curs un dosar de cercetare penală

După incidentele de la Valea Uzului:
Preşedintele CJ Harghita, amendat. IPJ Bacău are în curs un dosar de cercetare penală

Ieri, PPMT a organizat un protest în faţa Prefecturii Harghita

Tema „Valea Uzului” e departe de a fi epuizată. Concomitent cu luarea măsurilor de către organele legii, liderii politici ai comunităţii maghiare continuă să pozeze ca victime.

Astfel, Borboly Csaba şi-a făcut publică amenda pe care a primit-o. Este o sancţiune contravenţională în cuantum de 3.000 de lei, întocmită de Jandarmeria Harghita, procesul verbal fiind încheiat pe data de 11 iunie. Bineînţeles, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita nu ştie motivul real pentru care a fost amendat, alături de imaginea postată pe Facebook, precizând că „A venit porunca de la Bucureşti: maghiarii trebuie pedepsiţi (Megjött a bukaresti parancs: büntetni kell a magyarokat)”.

Pe de altă parte, site-ul bacau.net preciza după incidentele din 6 iunie că jandarmeria a transmis câteva precizări legate de ceea ce s-a întâmplat la Valea Uzului. Printre acestea se menţionează: „După terminarea manifestaţiei, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la faţa locului, respectiv distrugerea porţii de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum şi în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor şi a identificării persoanelor implicate.

Precizăm totodată că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deşi au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situaţii care să impună intervenţia în forţă sau alte măsuri speciale”.

∗∗∗

Ieri, povestea Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului şi-a mai scris o filă. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a organizat un protest în faţa Prefecturii în cadrul căruia s-a solicitat demisia sau demiterea prefectului, cimitirul să nu fie preluat de către Ministerul Apărării şi să revină la starea dinainte. Sloganul sub care s-a desfăşurat acest protest a fost Să ne apărăm pe noi înşine! Să ne apărăm Ardealul!.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.