După doi ani de stagnare, se va continua investiţia la corpul C al Spitalului Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Sănătate » După doi ani de stagnare, se va continua investiţia la corpul C al Spitalului Judeţean
După doi ani de stagnare, se va continua investiţia la corpul C al Spitalului Judeţean

După doi ani de stagnare, se va continua investiţia la corpul C al Spitalului Judeţean

Lucrările de reabilitare au fost realizate în procent de 80%

În cursul toamnei acestui an se preconizează continuarea lucrărilor de reabilitare a corpului C al clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, după ce Consiliul Judeţean Harghita a scos la licitaţie publică proiectul revizuit al lucrărilor necesare. Lucrările au fost oprite în urmă cu mai bine de doi ani, datorită neînţelegerii cu firma executantă – excluzând intervenţiile la sistemul de ventilaţie şi Secţia de terapie intensivă – existând de asemenea şi plângeri penale (finalizate prin neînceperea urmăririi).

Conform celor afirmate de preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, readucerea în „linie dreaptă” a acestei investiţii a fost posibilă după munca intensă a echipei din cadrul instituţiei, care a durat aproximativ un an. Numai inventarierea lucrărilor de către un expert a durat aproximativ trei trimestre – au fost verificate lucrările din punct de vedere medical, static, al sistemului de electricitate şi celui de încălzire.

„Îmi exprim regretul pentru această întârziere, însă este o realizare că am putut trece peste această problemă. Făcând un bilanţ, putem constata că lucrările de reabilitare au fost realizate în proporţie de optzeci la sută, mai trebuie finalizate lucrări de interior. Ceea ce este foarte important este ca pentru atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie să se prezinte firme serioase”, a spus Borboly Csaba.

Termenul de depunere a ofertelor este data de 3 iulie 2017, luni, ora 15:00. Conform legislaţiei în vigoare, perioada de evaluare a ofertelor este de 25 de zile, după comunicarea rezultatelor, în cinci zile se pot depune contestaţii. Doar după urmarea acestor paşi se poate semna contractul, iar proiectarea lucrărilor trebuie să aibă loc în curs de 55 zile. Odată parcursă această procedură, este posibilă demararea procedurii de achiziţie publică pentru executarea lucrărilor.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.