Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

După contestaţii: Dintre liceele cu predare în limba română, CNOG are cea mai bună promovabilitate | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Învățământ » După contestaţii: Dintre liceele cu predare în limba română, CNOG are cea mai bună promovabilitate
După contestaţii: Dintre liceele cu predare în limba română, CNOG are cea mai bună promovabilitate

După contestaţii: Dintre liceele cu predare în limba română, CNOG are cea mai bună promovabilitate

După ce au fost afişate primele rezultate la Bacalaureat, procentul de promovabilitate în judeţul Harghita era de 54,43%. A urmat depunerea contestaţiilor şi recorectarea lucrărilor. Odată cu aceasta alţi 35 de candidaţi au fost declaraţi promovaţi, astfel că procentul final de promovare în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat în judeţul Harghita este de 55,84%.

Dar, aşa cum spuneam săptămâna trecută, să vedem ce au făcut elevii harghiteni din liceele cu predare în limba română.

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, din Topliţa, a avut un procent de promovabilitate de 42,57% (n.a. – acest procent a fost calculat pe baza numărului total de candidaţi înscrişi la examen şi numărul elevilor declaraţi promovaţi): din cei 101 de elevi care s-au înscris la examen, doar 43 au reuşit să obţină medii de trecere. Aici s-au remarcat Iustinian Berindei şi Radu Florin Vâga, cei doi având cele mai mari medii din liceu – 9,15.

La Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea-Ciuc şi-au depus dosarele 122 de absolvenţi, iar 91 au reuşit să obţină diploma de Bacalaureat (74,59%). Cea mai mare medie a obţinut-o Crina Ionela Vânaga (9,81).

La Liceul „Marin Preda” din Odorheiu-Secuiesc, care acum câţiva ani a reuşit să bifeze o promovabilitate de 100%, acum procentul a fost de 67,92. În sesiunea de vară doar 36 din cei 53 de absolvenţi au reuşit să treacă cu brio de BAC. La „Marin Preda”, cea mai mare medie, de 9,76, a fost obţinută de Mărioara Motofelea.

Liceul „Miron Cristea” din Subcetate a înregistrat un paradox: în ciuda faptului că aici s-a înregistrat cea mai mare medie din tot judeţul (Teodora-Maria-Denisa Popa – 9,81), numărul celor care au reuşit să promoveze examenul a fost foarte mic: s-au înscris 26 de absolvenţi şi au fost declaraţi admişi 10 (38,46%).

Cu doar două procente stă mai bine Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu”. Aici au obţinut medii de trecere 18 candidaţi (40,90%), iar cea mai mare i-a aparţinut Elenei Claudia Rusu (9,48).

Cel mai slab liceu din punct de vedere al promovabilităţii este Liceul Tehnologic Corbu, care a bifat un procent de 29,57%. Dintre cei 21 de elevi promovaţi, cea mai mare medie, de 9,33, a avut-o Georgiana-Iuliana Apopei.

Cea mai mare medie la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa a fost obţinută de Raluca Miclea (9,80). La acest liceu au promovat 69,04%, adică 87 de candidaţi.

Un procent care se apropie cât de cât de media naţională (67,9%) este şi cel înregistrat la Liceul Teoretic „Sf. Nicolae” din Gheorgheni. Aici, cei 30 de candidaţi promovaţi reprezintă un procent de 63,82%, iar Claudia Daniela Glodan a reuşit să obţină cea mai mare medie (9,61). (L. Câmpean)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Directorii de la liceele cu promovabilitate sub 50% sa – si prezinte demisia! Nu demisia de onoare ca aia nu exista. Demisia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.