Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

După aproape 7 ani de la începerea procesului:Cauza în care preşedintele CJ Harghita este judecat pentru fapte de corupţie a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate »
După aproape 7 ani de la începerea procesului:
Cauza în care preşedintele CJ Harghita este judecat pentru fapte de corupţie a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Mureş
<h5><i>După aproape 7 ani de la începerea procesului:</i></h5>Cauza în care preşedintele CJ Harghita este judecat pentru fapte de corupţie a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Mureş

După aproape 7 ani de la începerea procesului:
Cauza în care preşedintele CJ Harghita este judecat pentru fapte de corupţie a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Mureş

Curtea de Apel Târgu Mureş a admis, vineri, cererea Tribunalului Harghita de desemnare a unei alte instanţe pentru soluţionarea cauzei în care Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita este judecat, alături de alte persoane, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi abuz în serviciu.

Astfel, Tribunalul Mureş a fost desemnat să soluţioneze cauza, care practic se va relua de la zero, după aproape şapte ani de la trimiterea în judecată a inculpaţilor.

„Conform î.p. nr. 18/22.05.2020 a Curţii de Apel Târgu Mureş: În baza art. 68, alin. 9 Cod de procedură penală, admite cererea formulată de Tribunalul Harghita de desemnare a unei alte instanţe egală în grad pentru soluţionarea dosarului nr. 1517/96/2015 (n.n. – în care este judecat Borboly Csaba). Desemnează Tribunalul Mureş pentru soluţionarea cauzei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22 mai 2020”, se arată în soluţia pe scurt publicată de Tribunalul Harghita.

De la începutul acestui proces la Tribunalul Harghita, nu mai puţin de 5 judecători au fost repartizaţi pentru soluţionarea cauzei. De fiecare dată procedurile au fost reluate de către magistraţii care au preluat dosarul, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care procesul durează de aproape 7 ani (Borboly Csaba a fost trimis în judecată în luna septembrie 2013) şi se află încă în primă instanţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, este judecat în acest proces pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (câte 3 acte materiale), instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată (3 acte materiale), două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.

Alături de Borboly Csaba au mai fost trimise în judecată 12 persoane, din care trei şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnate. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.