Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

DUATLON: Medalie de aur pentru Robert | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Sport » DUATLON: Medalie de aur pentru Robert
DUATLON: Medalie de aur pentru Robert

DUATLON: Medalie de aur pentru Robert

După cum am relatat în numărul nostru de ieri, Tg. Mureş a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute Campionatele Europene de duatlon, la care harghiteanul Robert Tămîrjan a cucerit medalia de aur la categoria paratriatlon 4. Au concurat sportivi din 23 de ţări europene.

Cum a decurs concursul relatează chiar medaliatul:

„Eu am concurat la categoria PT4 (paratriatlon 4, numărul este în funcţie de gradul dizabilităţii), cu condiţii de concurs identice cu cele ale juniorilor, adică 5,5 km alergare, 14 km cu bicicleta de teren (mountain bike) şi, în final, încă 2,75 km alergare.

După primul tur de alergare mă simţeam forte bine, după al doilea, însă, eram la 1 minut şi 16 secunde în spatele adversarului meu, campionul european de anul trecut, spaniolul Xavier Jove Diart. Ştiam, însă, că bicicleta este punctul meu forte şi nu am forţat alergarea. În zona de tranzit am mai pierdut încă vreo 20 de secunde faţă de spaniol. Din fericire l-am ajuns după doi kilometri, pe bicicletă şi l-am depăşit după câteva sute de metri. După parcurgerea celor 14 km pe bicicletă am reuşit să-mi creez un avans de 6 minute. În zona de tranzit iar am pierdut cam 20 de secude, iar la ultima parte de alergare, încă 2 minute.

În final am reuşit să termin pe locul 1, cu un avans de trei minute şi jumătate şi astfel am devenit campion european la cross duatlon.

Timpul meu pe partea cu bicicleta a ajuns să fie cel mai bun dintre toţi concurenţii care au participat la acest campionat european, inclusiv din categoria Elite (concurenţii de top ai Europei), ceea ce a determinat nu numai recunoaşterea acestei performanţe, dar şi felicitările organizatorilor concursului şi ale arbitrilor de la Federaţia Europeană de Triatlon”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.