Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Drumul judeţean 138A deschide calea spre dezvoltare a staţiunii Harghita-Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Societate » Drumul judeţean 138A deschide calea spre dezvoltare a staţiunii Harghita-Băi
Drumul judeţean 138A deschide calea spre dezvoltare a staţiunii Harghita-Băi

Drumul judeţean 138A deschide calea spre dezvoltare a staţiunii Harghita-Băi

Prin reabilitarea a peste 5 km de drum judeţean înainte de începerea iernii, Consiliul Judeţean Harghita deschide o nouă etapă în viaţa economică a staţiunii Băile Harghita, punând la dispoziţia localnicilor, dar şi a turiştilor, condiţii sigure de circulaţie.

Plăcile de beton, care fuseseră anterior folosite pe acest sector de drum, au fost zdrobite şi reutilizate pentru stratul de piatră. Pe tronsonul de drum au fost construite metereze din beton, reabilitate 6 poduri şi construite 8 podeţe, fiind executate lucrări de drenaj pentru a preveni efectele nefavorabile ale vremii, cauzate de fenomenul de îngheţ-dezgheţ, asupra drumului.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, a declarat în cadrul vizitei pe teren din 29 octombrie că această investiţie nu este doar un drum asfaltat, ci are şi un impact pozitiv asupra dezvoltării economice şi turistice a zonei, reconfigurând rolul staţiunii Băile Harghita în viaţa turistică şi sportivă a ţării.

De aceea s-a decis cu ani în urmă ca investiţia să fie realizată din resurse proprii, a mai precizat preşedintele consiliului judeţean.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a adăugat că stațiunea Băile Harghita fac parte integrantă din Miercurea Ciuc, fiind un motor important al turismului local, prin renovarea drumului judeţean fiind inaugurată o nouă eră în viaţa staţiunii.

Primarul oraşului a mai evidenţiat că în staţiune vor fi lansate mai multe investiţii, printre care renovarea şcolii, o unitate de pompieri, înlocuirea sistemului de containere de gestionare a deşeurilor şi construirea unei parcări publice.

În plus, se fac demersuri  pentru ca staţiunea să găzduiască cât mai multe evenimente sportive naţionale, menţionând aici campionatul naţional de triatlon de iarnă de anul trecut şi campionatul de viteză în coastă.

Pentru a se dezvolta şi a mobiliza resurse este nevoie de cooperare, şi investiţia în DJ 138A a fost un astfel de exemplu.

În aplicaţia Visit Harghita este inclusă opţiunea Băile Harghita, cu un pachet pentru familii, atât pentru iarnă cât şi pentru vară.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Harghita

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.