Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

„Drumul apelor minerale – Lot 2 Jigodin-Băi” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » „Drumul apelor minerale – Lot 2 Jigodin-Băi”
„Drumul apelor minerale – Lot 2 Jigodin-Băi”

„Drumul apelor minerale – Lot 2 Jigodin-Băi”

Consiliul local municipal Miercurea-Ciuc, în recenta şedinţă ordinară a aprobat valoarea cheltuielilor care revin municipiului din proiectul „Drumul apelor minerale – Lot 2 Jigodin-Băi”. Este vorba despre suma de 2,2 milioane lei care va fi achitată Consiliului Judeţean Harghita, cu care municipiul Miercurea-Ciuc a avut un contract de asociere datând din 2008 privind îndeplinirea unor obiective de reabilitare a infrastructurii de turism prin proiectul „Drumul apelor minerale – Lot 2 Judeţul Harghita”. Se impune precizarea că, la vremea respectivă, părţile s-au asociat în vederea implementării proiectului care era finanţat în cadrul proiectului Phare 2004-2006 Coeziune Economică şi Socială-Proiecte Mari de Infrastructură Regională.

Lucrările de investiţii la Băile Jigodin au fost executate în baza acordului intervenit între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru şi Asociaţia dintre Consiliul Judeţean Harghita şi Consiliile locale Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Vlăhiţa, Borsec, Băile Tuşnad şi Remetea, cu contribuţia beneficiarilor de 36,12 la sută. Municipiul Miercurea-Ciuc a contribuit, în perioada 13.11.2008 – 11.09.2012, la achitarea certificatelor de plată trimise de către Consiliul Judeţean Harghita, însă municipiul mai are de plătit – conform adreselor emise de Consiliul Judeţean Harghita nr. 9518/17.06.2015 şi 19341/15.12.2015 – suma de 61.104,12 lei, din care pentru lucrări executate 43.701,34 lei, contravaloarea serviciului de proiectare 6.212,04 lei, pentru taxa către inspectoratul de stat în construcţii 5.033,81 lei şi pentru serviciul de supraveghere a lucrărilor 6.156,92 lei. În adresele CJH se precizează că „în cazul în care nu se achită această sumă de 61.104,12 lei, atunci CJH va deveni coproprietar cu o cotă parte indiviză din obiectivul realizat. Astfel s-a ajuns la cota parte de 97,30 la sută, în valoare de 2,2 milioane lei, ce revine municipiului reşedinţă de judeţ din valoarea totală a lucrărilor executate în cadrul programului Drumul apelor minerale – Lot 2 Judeţul Harghita de 25,5 milioane lei”.

Lucrările au fost recepţionate pe baza procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la data de 12.10.2011.

Fără a intra în amănunte, reamintim că au fost făcute amenajări de alei şi stradă, de la colţul nordic al clădirii aflată în parcarea mică până la intrarea la ştrand, s-a făcut amenajare peisagistică, iar în ceea ce priveşte mobilierul urban: s-au asigurat bănci, depozit pentru biciclete, coşuri de gunoi, gard, panou informativ, s-a realizat un pavilion pe structură de lemn cu locuri de luat masa, un alt pavilion – la izvor – pe structură de lemn cu pereţi de fund din piatră, depozit de tomberoane, cu zid din piatră, reţea de iluminat.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.