Drumarii au trecut la activitățile de vară | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Societate » Drumarii au trecut la activitățile de vară
Drumarii au trecut la activitățile de vară

Drumarii au trecut la activitățile de vară

  • Începând de vineri, de la ora zero, utilajele de deszăpezire au ieșit din baze, iar Secția Drumuri Naționale Harghita și-a încheiat activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă, a anunțat șeful acesteia, ing. Cătălin Romanescu 

Contractul pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județ, încheiat cu Secția Drumuri Naționale (SDN) Harghita, prin Direcția de Drumuri și Poduri Brașov, pentru iarna 2021-2022 a expirat la 31 martie, el fiind prelungit cu șapte zile din cauza episoadelor de iarnă pe care le-am traversat recent.

Cum primăvara pare să-și fi intrat în drepturi, cel puțin până la proba contrarie, SDN Harghita și-a încheiat activitatea de întreținere pe timp de iarnă și a trecut, începând de vineri, la activitatea de vară, constând între altele în repararea gropilor, așternerea de covoare asfaltice, montarea de parapeți, curățarea șanțurilor și alte activități specifice pe drumurile naționale.

Prin urmare, de acum încolo, dacă poleiul și ninsorile își vor face apariția din nou, conducătorii auto vor fi nevoiți să își adapteze viteza de rulare la condițiile atmosferice și la starea părții carosabile, conform Codului Rutier.

„Dacă va mai ninge, vom acționa cu utilajele proprii, în număr considerabil redus față de cele de care am beneficiat până acum pentru întreținerea arterelor rutiere naționale pe timp de iarnă”, a conchis ing. Cătălin Romanescu. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.