Drept la replică | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Sănătate » Drept la replică
Drept la replică

Drept la replică

Ca urmare a Notei redacţionale din cadrul articolului apărut pe site-ul dumneavoastră informatiahr.ro în data de 3 aprilie, 2020 cu titlul „Solidaritate şi mobilizare fără precedent pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc” vă adresăm rugămintea, ca pe baza dreptului de replică să publicaţi următoarele rânduri:

Acele secţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, care sunt în prima linie de contact cu cazurile COVID-19 sunt echipate corespunzător cu echipament de protecţie, iar restul secţiilor şi compartimentelor, din linia secundară, au primit, primesc şi vor primii echipamentele potrivite cazurilor pe care le gestionează. Afirmaţiile din nota redacţională conform cărora: „cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc (cu excepţia câtorva secţii) nu primesc echipament de protecţie (măşti, mănuşi), astfel că nici nu poartă” nu sunt conforme cu realitatea. Aşa cum v-am subliniat şi în răspunsul instituţiei noastre din data de 26.03.2020, cu număr de înregistrare AD3867, ca răspuns la Solicitarea de informaţii publice din partea redacţiei dumneavoastră, echipamentul disponibil în momentul de faţă acoperă necesităţile actuale şi se fac eforturi constante şi susţinute de aprovizionare cu echipamente de protecţie, consumabile şi dezinfectanţi. Am încheiat contracte pentru fiecare produs, există comenzi plasate de mai bine de o lună pentru aceste echipamente, doar că firmele nu le pot onora. Între timp am mai primit echipament de protecţie şi de la donatori. Dacă aveţi date concrete despre cadre medicale care nu poartă echipamentul de protecţie corespunzător, vă rog să ne comunicaţi.

Scrisoarea Doamnei manager dr. Konrád Judit, publicată în Nota redacţională, este o scrisoare internă, cu scop de susţinere a eforturilor angajaţilor în această situaţie grea, şi nu a fost formulată ca răspuns, deoarece nici nu s-a primit vreo plângere scrisă din partea angajaţilor. În scrisoarea menţionată managerul îndeamnă şi ea la acordarea atenţiei maxime măsurilor de prevenţie, a purtării echipamentului de protecţie şi cere angajaţilor să se conformeze cu responsabilitate regulilor pentru a preveni introducerea infecţiei cu noul coronavirus în spital.

Kiss Edit, referent de presă
Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.