Coronavirus Harghita: Trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care o persoană a fost testată pozitiv după ce a decedat | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 iulie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care o persoană a fost testată pozitiv după ce a decedat
Coronavirus Harghita: Trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care o persoană a fost testată pozitiv după ce a decedat

Coronavirus Harghita: Trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care o persoană a fost testată pozitiv după ce a decedat

Amenzi de peste 140.000 de lei pentru persoanele care nu au respectat interdicţiile de circulaţie

Numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la trei, conform informării de astăzi, de la ora 13:00, a Instituţiei Prefectului – Judeţul Harghita.

Două persoane sunt internate la Secţia infecţioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală. A doua persoană confirmată cu COVID-19 este un contact direct al primului caz testat pozitiv. Cea de-a treia persoană care a fost testată la COVID-19 după constatarea decesului a fost confirmată pozitiv sâmbătă, 4 aprilie, fiind rudă cu primul caz identificat în judeţ.

Conform sursei citate, în cadrul anchetei epidemiologice de caz s-a dispus izolarea la domiciliu a 47 de persoane. Ancheta epidemiologică se desfăşoară în continuare.

La nivelul judeţului Harghita, astăzi, 6 aprilie, la ora 13:00, situaţia epidemiologică a răspândirii coronavirusului, pe lângă persoanele testate pozitiv, se prezintă astfel:

– 264 persoane aflate în carantină;

– 21 persoane ieşite din carantină de la începutul perioadei;

– 1.303 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;

– 2.642 persoane ieşite din autoizolare în întregul interval.

Conform sursei citate, duminică, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita şi cele ale Poliţei Locale (Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni) au efectuat verificări la 795 de persoane izolate la domiciliu.

În perioada amintită, poliţiştii au aplicat 67 de amenzi pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, în valoare de 132.000 de lei.

Jandarmii harghiteni au verificat, la rândul lor un număr de 72 persoane aflate în autoizolare. De asemenea, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, din care cinci amenzi, în valoare de 9.000 lei şi trei avertismente. Dintre aceste sancţiuni, una a fost constatată de către Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil, două amenzi şi un avertisment de către Detaşamentul 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc, două avertismente de către echipaje din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni şi două amenzi de către Detaşamentul 5 Jandarmi Topliţa. Acestea au fost aplicate pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării.

În perioada amintită, personalul IPJ Harghita a realizat împreună cu IJJ însoţirea a 15 coloane. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.