Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma celor 19 percheziții de miercuri | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma celor 19 percheziții de miercuri
Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma celor 19 percheziții de miercuri

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în urma celor 19 percheziții de miercuri

  • Anterior acţiunii, un suspect a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri; pe parcursul acțiunii un minor a fost depistat, în incinta şcolii în care studiază, cu un gram de cannabis

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, miercuri, în urma percheziţiilor efectuate de autorităţi în municipiul Miercurea-Ciuc, într-un dosar de trafic de droguri în care stupefiante ar fi ajuns şi la elevii unei instituţii de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Din cercetări a reieşit că, pe parcursul anului 2022, persoanele bănuite, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori, inclusiv minori, din judeţul Harghita. Măsurile au fost dispuse după ce una dintre persoane a fost prinsă în flagrant delict de către poliţişti, în momentul în care ar fi comercializat aproximativ 5 grame de cannabis. Pe parcursul acţiunii, un minor a fost depistat, în incinta unităţii de învăţământ în care studiază, având asupra sa aproximativ un gram de cannabis. Activităţile au fost urmate de punerea în aplicare a 19 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Miercurea-Ciuc, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate aproximativ 70 de grame de cannabis şi 10 grame NPS («Kristal»), comprimate de Xanax, 5 grindere, mai multe cântare de precizie, terminale mobile şi 3.700 lei, 14 persoane fiind conduse la audieri”, se arată într-un comunicat de presă.

Cele 19 percheziţii au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita împreună cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. (Şt.P.)

***

Știrea inițială:

Autoritățile au efectuat, miercuri, mai multe percheziții în Miercurea-Ciuc într-un dosar de trafic de droguri, existând suspiciuni că stupefiantele ar fi ajuns și la elevii unei instituții de învățământ din municipiul reședință de județ.

Potrivit unui comunicat de  presă, polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, împreună cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș și cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, au efectuat 19 percheziții domiciliare, în municipiul Miercurea Ciuc, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

„În cauză s-a reținut că în perioada august-octombrie 2022, un bărbat ar fi procurat cantități importante de droguri de risc și mare risc, pe care le-ar fi comercializat către mai multe persoane, iar o parte dintre acestea ar fi revândut cantitățile de droguri achiziționate, inclusiv către elevi din cadrul unei unități școlare din municipiul Miercurea Ciuc”, se mai arată în comunicat.

Contactată de publicația noastră, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, Maria Plumbu, a declarat că nu poate oferi informații suplimentare în acest caz, având în vedere faptul că ancheta este în desfășurare. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.