Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Două femei agresate pe străzi diferite din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Două femei agresate pe străzi diferite din Miercurea-Ciuc
Două femei agresate pe străzi diferite din Miercurea-Ciuc

Două femei agresate pe străzi diferite din Miercurea-Ciuc

  • Autoritățile caută trei tinere, posibil minore, care ar putea fi autoarele ambelor fapte

Polițiștii harghiteni efectuează cercetări în cazul agresării a două femei, pe două străzi diferite din municipiul Miercurea-Ciuc, de către trei tinere, una dintre victime având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale după ce a fost lovită cu pumnii și cu picioarele.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita, Maria Plumbu, a informat că Poliția Miercurea-Ciuc a fost sesizată joi seară, în jurul orei 23:00, de o femeie în vârstă de 27 de ani din municipiul în legătură cu faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate, a fost agresată spontan de trei tinere, posibil minore, fiind lovită cu pumnii și cu picioarele. Maria Plumbu a precizat că, în cursul aceleiași zile, o tânără de 22 de ani din comuna Tomești a sesizat, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Miercurea-Ciuc despre faptul că în timp ce se afla pe o altă stradă din localitate ar fi fost agresată tot de trei tinere.

„În ambele cazuri s-a constituit un grup de suspecți cu privire la care polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale efectuează cercetări în vederea identificării autorilor și probării întregii activități infracționale a acestora”, a mai informat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita.

Fratele femeii de 27 de ani a declarat publicației noastre că sora lui a fost agresată în jurul orei 20:00 pe strada Mihail Sadoveanu din Miercurea-Ciuc de trei tinere care păreau să aibă între 15 și 16 ani. „S-au legat de ea și au început să o bată cu pumnii și cu picioarele. Nu au furat nimic, s-au legat de ea fără să fi fost vorba despre niște întâmplări anterioare. Nu se cunoșteau deloc. Sora mea a încercat să meargă pe cealaltă parte a străzii, dar s-au dus după ea și au continuat să o bată. S-a făcut plângere la poliție, iar astăzi a fost și la medicina legală unde s-a făcut certificat. Este în categoria în care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale, calculate în urma procedurii. Are niște vătămări corporale pe cap, pe piept, deci destul de crunt au bătut-o. Ea era singură și presupun că au văzut-o ca pe o victimă ușoară. Am aflat că după ce s-a dus la medicina legală, a întâlnit acolo o altă fată care în mod similar a fost agresată atât de crunt, tot ieri seara. Nu este un caz singular și mulți m-au contactat spunând se întâmplă destul de des așa ceva zilele acestea. Avem o problemă destul de serioasă aici cu comunitatea de etnie romă. Nu contează pentru ei dacă sunt adulți, tineri, vârstnici, dacă e bărbat sau femeie. Este primul caz în care constat că o femeie este bătută așa de crunt. Cred că este o problemă comună destul de serioasă care privește toată comunitatea noastră”, a afirmat fratele victimei.

E.G.

(foto cu caracter ilustrativ)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.