Două drumuri comunale din Corbu vor fi asfaltate de către Guvernul României | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Două drumuri comunale din Corbu vor fi asfaltate de către Guvernul României
Două drumuri comunale din Corbu vor fi asfaltate de către Guvernul României

Două drumuri comunale din Corbu vor fi asfaltate de către Guvernul României

La un an de la instalarea noii conduceri, la nivelul Primăriei Corbu se află în desfăşurare sau pe punctul de a porni câteva lucrări importante pentru comunitate: asfaltarea drumului de la Valea Seacă, reabilitarea termică a clădirii liceului, lucrări la dispensarul medical şi căminul cultural sau de extindere a reţelei de apă şi canalizare

Printr-un Ordin de Ministru s-au aprobat sumele necesare pentru asfaltarea a două drumuri comunale din Corbu, investiţia totală de 4.178.229,84 lei fiind asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Primarul comunei Corbu, Romeo Focşa Ţepeş, spunea că este vorba de DC 87 Barasău, pe o lungime de 2,2 km, şi DC 88 Valea Corbului, pe 1,8 km. De asemenea, acesta a mai precizat faptul că în prezent mai sunt de lămurit câteva aspecte, după care va demara licitaţia pentru aceste drumuri.

Un alt drum important pentru comună este cel care leagă Capu Corbului de Bilbor pe Valea Seacă (DJ 174B). Pentru acesta primăria doreşte să depună în noiembrie un proiect la MDRAP ce cuprinde asfaltarea a 5,6 km.

Înainte de a începe asfaltarea acestor sectoare de drum, spunea edilul comunei, se doreşte şi extinderea reţelei de apă şi branşarea gospodăriilor de pe Văile Barasău şi Corbu, proiect aflat în lucru.

Alte investiţii pe care le are primăria comunei de pe Bistricioara este anveloparea termică a clădirii liceului, lucrarea în valoare de 100.000 de lei fiind deja începută.

Şi clădirea dispensarului va intra în proces de reabilitare, primăria având avizele necesare, aşteptându-se doar banii de la Consiliul Judeţean Harghita.

Un contract în valoare de 300.000 de euro, care se află la Compania Naţională de Investiţii şi pentru care se aşteaptă semnarea lui, are în vedere Căminul Cultural.

„Suntem în discuţii – continua Romeo Focşa Ţepeş – cu două societăţi care doresc să investească în staţii de carburanţi (PECO), dar nu avem terenul intabulat pentru a le oferi spaţiu. De fapt, aceasta – lipsa Cărţilor Funciare şi intabularea terenurilor şi bunurilor – este şi una dintre principalele probleme la nivelul comunei.

În ceea ce priveşte pensiunea turistică Stâna Haiducilor, vreau să spun că am terminat dosarul pentru autorizare şi aşteptăm devizul lucrării. Tot aici avem şi trei solicitări din partea unor posibili investitori”.

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.