Donații de peste două milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Sănătate » Donații de peste două milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență
Donații de peste două milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență

Donații de peste două milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență

Nenumărate societăți și persoane continuă să ofere donații Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, constând în aparatură și echipamente sau sume de bani pentru achiziționarea celor necesare pregătirii în vederea gestionării și reducerii impactului pandemiei COVID-19. Valoarea donațiilor de până acum depășește două milioane de lei.

Biroul de presă al Spitalului Județan de Urgență (SJU) anunță că săptămâna trecută  au ajuns la unitatea medicală echipamente de protecție, bani, măști și s-au oferit servicii, toate aceste venind în sprijinul măsurilor de pregătire „pentru a face față valului pandemic”.

Lista de donatori este mai lungă decât cea aferentă săptămânii precedente: bănci, firme, instituții, reprezentanți ai cultelor, composesorate și persoane fizice alăturându-se demersurilor care sprijină SJU în lupta cu noul coronavirus.

„O parte a echipamentului de protecție se află în depozitul spitalului și pe secții, achiziționarea a numeroase alte echipamente fiind în curs: aparate de ventilație mecanică fixe și portabile, monitoare, containere. Pe lângă echipamentele de protecție, în cursul săptămânii au fost preluate două infuzomate, 10 aparate aerosol, 11 pulsoximetre și a fost finalizată o investiție importantă: extinderea rețelei de oxigen. La secțiile Boli Infecțioase și Pneumologie s-au dotat cu oxigen șaizeci de paturi, iar la secția Ortopedie a spitalul județean – secție care a fost transformată în zonă de tratament pentru suspecți COVID-19 și Terapie Intensivă pentru pacienți cu coronavirus – treizeci și unu de paturi sunt dotate cu astfel de instalații”, se precizează în comunicatul SJU, remis presei la sfârșit de săptămână.

A continuat și strângerea de fonduri, în care s-au implicat numeroase persoane fizice și juridice din toate domeniile de activitate, ale căror contribuții, de la 100 de lei până la 50.000 de euro, sprijină eforturile spitalului județean pentru diminuarea efectelor generate de infecția cu SARS-CoV-19.

„Donațiile sunt utilizate nu numai în folosul pacienților, ci contribuie și la siguranța angajaților spitalului. Este un sentiment înălțător, văzând această cooperare. În numele angajaților Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc țin să le mulțumesc tuturor pentru ajutor”, a declarat dr. Konrád Judit, managerul SJU.

Potrivit documentului citat, spitalul județean mai are nevoie de un Real-Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus, de un Extractor automat ARN și de kiturile de testare aferente celor două aparate, de ventilatoare fixe și portabile, de monitoare medicale funcții vitale, infuzomate și injectomate, de defibrilatoare, de încă 40 de paturi ATI, de o stație de osmoză inversă mobilă pentru dializă și un aparat de hemodializă. Pe lângă acestea, ar trebui achiziționate aparate mobile pentru decontaminarea suprafețelor și de curățat și asprirat pardoseli dure, două containere pentru spital mobil și de un CT portabil.

Este nevoie și de de echipamente de protecție pentru încă două săptămâni: câte 14.000 de măști de protecție FFP2 și FFP3, de halate impermeabile de unică folosință, de șorțuri de unică folosință, de combinezoane și de 30.000 de măști chirurgicale.

Conducerea spitalului îi roagă pe sponsori să ia legătura în prealabil cu anagajatul desemnat al spitalului, fie la numărul de telefon: 0758/11.76.55, fie pe e-mail, la adresa: beataspitalmciuc@gmail.com.

Donațiile se pot vira și în conturile Asociației pentru Județul Harghita:

RO79BRDE210SV06542542100 (RON)

RO79BRDE210SV04149552100 (EUR)

RO65BRDE210SV00939132100 (USD)

RO02BRDE210SV06587732100 (HUF)

Pentru donațiile oferite Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, trebuie să menționați: „Donatie Covid pentru SJU M-Ciuc”.

Datele Asociației pentru Județul Harghita sunt: Asociația pentru Județul Harghita / Hargita Megyéért Egyesület, sediu: Miercurea Ciuc, Piața Libertății, nr. 5, CUI 14623653.

DANIELA MEZEY

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.