Doisprezece copii au venit pe lume în primele două zile ale anului, în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Doisprezece copii au venit pe lume în primele două zile ale anului, în judeţul Harghita
Doisprezece copii au venit pe lume în primele două zile ale anului, în judeţul Harghita

Doisprezece copii au venit pe lume în primele două zile ale anului, în judeţul Harghita

Primul copil născut în noul an a venit pe lume în data de 1 ianuarie, la ora 04:30, la maternitatea Spitalului Municipal Gheorgheni. Asistenta medicală Seres Rita, de la Compartimentul de Neonatologie, a declarat că este vorba despre un băieţel „sănătos”, care a avut la naştere greutatea de 3,3 kilograme. Atât copilul, cât şi „fericita mămică”, o tânără din Joseni, „se simt foarte bine”.

La Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc s-au născut 5 copii în primele două zile ale anului, „patru fetiţe şi un băiat”, a precizat Szikszai Kinga, de la Sala de Naşteri a spitalului. Fetele s-au grăbit să ajungă în braţele părinţilor. Prima s-a născut Adél, pe 1 ianuarie, la ora 09:34, cântărind 3,6 kilograme şi măsurând 54 de centimetri. Este vioaie şi după câteva zile va pleca, împreună cu mama ei, la familia din comuna Dealu, care o aşteaptă cu nerăbdare.

Ei i-au urmat, în dimineaţa celei de-a doua zi a anului, Réka (3,1 kilograme), cea mai tânără membră a familiei ei din satul Petreni (comuna Mărtiniş), Csenge (3,95 kilograme) din satul Dârjiu, reşedinţa comunei cu acelaşi nume, şi Jutka (2,7 kilograme) din Porumbenii Mari.

Ultimul născut în ziua de 2 ianuarie este Miklós, bebeluşul unei familii din Odorheiu Secuiesc. El a venit pe lume la ora 12:20, iar la naştere a avut 3,6 kilograme şi 56 de centimetri.

Şase copii, patru băieţi şi două fetiţe, s-au născut în primele două zile ale noului an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. Asistenta medicală principală Kiss Gyöngyi a precizat că primul nou-născut înregistrat la spitalul judeţean în acest an a venit pe lume în data de 1 ianuarie, la ora 15:20 şi este Márk, un băieţel zdravăn de 4,05 kilograme şi 56 de centimetri, primul copil al unei familii din Tuşnad Sat. Tot în prima zi a anului, la ora 23:00, Emese din Ciucani a născut un băieţel cu greutatea de 4,1 kilograme şi 60 de centimetri.

În data de 2 ianuarie, la ora 14:07, o mămică din Miercurea Ciuc a născut un băieţel de 3,75 kilograme şi 55 de centimetru; la ora 17:20 a venit pe lume al doilea copil al unei familii din Palanca, un băieţel de 3,71 kilograme şi 54 de centimetri. Două ore mai târziu, la ora 19:20, s-a născut o fetiţă de 3,2 kilograme şi 48 de centimetri, al doilea copil al unei familii din Miercurea Ciuc, iar la ora 20:54, o tânără din Bălan a adus pe lume primul său copil, o fetiţă de 3,2 kilograme şi 54 de centimetri.

„Toţi sunt sănătoşi. După cum prezintă şi greutatea copiilor, au fost sarcini la termen, naşterile nu au prezentat probleme şi acum atât copiii, cât şi mamele sunt bine şi se bucură unii de ceilalţi”, a precizat asistenta şefă de secţie.

La maternitatea Spitalului Municipal Topliţa nu s-a născut nici un copil în primele două zile ale anului 2019.

Noi le urăm, tuturor, viaţă lungă şi zile senine!

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.