Doar 7 cazuri noi de infectare, în 24 de ore, în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 8 august 2022
Home » Sănătate » Doar 7 cazuri noi de infectare, în 24 de ore, în judeţ
Doar 7 cazuri noi de infectare, în 24 de ore, în judeţ

Doar 7 cazuri noi de infectare, în 24 de ore, în judeţ

Creşte numărul celor care au primit deja ambele doze de vaccin anti-COVID în Harghita şi s-a început şi administrarea serului produs de Johnson & Johnson

Un număr de 42.371 de persoane au fost vaccinate, până la mijlocul acestei săptămâni, cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 în judeţul Harghita, potrivit ultimelor informaţii făcute publice de Instituţia Prefectului. În cazul altor 14.852 de persoane a fost administrată, deocamdată, doar prima doză de vaccin. Pe parcursul unei săptămâni numărul celor care au primit ambele doze a crescut cu peste 7.550. Din datele oficiale rezultă că de la începutul campaniei de imunizare în judeţ au fost administrate, în total, 99.594 de doze de vaccin.

Începând cu luna ianuarie, centrelor de vaccinare din Harghita li s-au distribuit peste 102.600 de doze de vaccin, dintre care aproape 90.000 de la Pfizer, însă în ultima perioadă s-au primit şi 750 de doze de la Johnson & Johnson. De altfel, 39 de medici de familie au primit deja vaccinuri produse de compania Johnson & Johnson, iar 11 dintre aceştia au administrat până în prezent 85 de doze din serul respectiv. De câteva săptămâni, în judeţ nu au fost raportate reacţii adverse post-vaccinale şi astfel numărul total al celor înregistrate de specialişti nu a trecut de 17, nefiind vorba despre cazuri severe. În centrele de vaccinare din judeţ sunt în prezent suficiente locuri disponibile pentru cei care doresc să se imunizeze, în cele mai multe dintre acestea fiind administrat serul produs de Pfizer.

Autorităţile au anunţat astăzi doar 7 cazuri noi de infectare cu coronavirus şi nu a fost înregistrat nici un deces asociat infecţiei cu SARS-CoV-2 pe parcursul a 24 de ore, fiind în continuare 407 persoane care şi-au pierdut viaţa, în judeţ, de la începutul pandemiei. În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni erau internaţi, ieri, 131 de pacienţi cu COVID-19, iar în izolare la domiciliu erau 136 de persoane, ceea ce înseamnă că în Harghita sunt 267 de cazuri active de infectare confirmate în urma testelor. Incidenţa numărului de cazuri de infectare era, în data de 13 mai, la nivelul judeţului de 0,86 la mia de locuitori. (Emil G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.