Dl Borboly doreşte să puncteze înfrângerea din Valea Uzului în prezenţa a 10.000 de oameni | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 iulie 2024
Home » Opinii » Dl Borboly doreşte să puncteze înfrângerea din Valea Uzului în prezenţa a 10.000 de oameni
Dl Borboly doreşte să puncteze înfrângerea din Valea Uzului în prezenţa a 10.000 de oameni

Dl Borboly doreşte să puncteze înfrângerea din Valea Uzului în prezenţa a 10.000 de oameni

Conform agenţiei ungare MTI, la aniversarea bătăliei de la Valea Uzului din cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, intenţionează să organizeze la mult-disputatul cimitir o comemorare la care se aşteaptă să participe cel puţin 10.000 de oameni.

Nu s-a decis încă dacă evenimentul va avea loc chiar în ziua de 26 august, sau cu o zi mai devreme, la 25 august, care cade într-o duminică.

Întrucât a devenit un obicei ca maghiarii să provoace evenimente festive cu prilejul tuturor înfrângerilor pe care le-au suferit în istorie, regretăm că dl Borboly nu mai aşteaptă încă măcar 4-5 zile: ar avea ocazia atunci să aniverseze 493 de ani rotunzi de la bătălia de la Mohács (29 august 1526), în urma căreia Ungaria a dispărut ca regat unitar, reapărând ca stat de sine-stătător abia după Tratatul de la Trianon.

Dar dacă ar aştepta încă 7 ani? S-ar face o jumătate de secol de la marea înfrângere! Să vezi atunci distracţie şi defilări fastuoase ale regimentelor de honvezi…

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Alte prostii ale d-lui Borboly? Îl mănâncă undeva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.