DJ 131, surpat pe o lungime mai mare de 50 de metri | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » DJ 131, surpat pe o lungime mai mare de 50 de metri
DJ 131, surpat pe o lungime mai mare de 50 de metri

DJ 131, surpat pe o lungime mai mare de 50 de metri

DJ 131, care face legătura între localitatea Feliceni (judeţul Harghita) şi judeţul Covasna, s-a surpat pe o lungime de peste 50 de metri, circulaţia în zonă fiind grav afectată.

„Este vorba despre o alunecare de teren care a rupt din corpul drumului o jumătate de bandă, pe o lungime de aproximativ 50 de metri, prăbuşită pe o adâncime de aproximativ 2 metri. De asemenea, mai jos de drum s-a produs şi o alunecare de teren în terasă. Noi presupunem că este vorba despre infiltraţii în corpul drumului”, a declarat directorul general adjunct al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Harghita, Adrian Chiorean.

Pe DJ 131 Feliceni-Mărtiniş-Ocland-limita cu judeţul Covasna au fost impuse restricţii de viteză la 30 de km/h, circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone fiind interzisă.

„Am iniţiat deja procedura de demarare a lucrărilor de refacere a corpului drumului în regim de urgenţă, iar în acest moment este marcată şi balizată toată zona afectată de surpare şi urmează să deviem circulaţia din judeţul Covasna prin Brăduţ şi pe DJ 132 spre Vlăhiţa sau Mărtiniş-Odorheiu Secuiesc pentru traficul local, sau prin Tuşnad pe DJ 132, spre Sighişoara şi apoi spre Vânători, ca să se ajungă în Harghita”, a precizat Adrian Chiorean.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută a apărut o crăpătură în carosabil, a fost anunţată Poliţia Rutieră, care a balizat drumul, sâmbătă şi duminică, precipitaţiile masive au facilitat infiltraţiile în corpul drumului, ducând la dislocarea pământului şi la prăbuşirea DJ 131.

Şoferii sunt sfătuiţi să respecte restricţiile impuse, să circule cu maximă precauţie sau să ocolească zona.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Nici pana azi 09.06 2018 nu s-a început reparația la acea porțiune de drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.