Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Directorul Centrului Cultural Topliţa, numit oficial în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Culturii | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Cultură » Directorul Centrului Cultural Topliţa, numit oficial în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Culturii
Directorul Centrului Cultural Topliţa, numit oficial în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Culturii

Directorul Centrului Cultural Topliţa, numit oficial în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Culturii

Costel Cristian Lazăr a fost numit, luni, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Culturii.

În vârstă de 49 de ani, Costel Lazăr s-a născut la Comăneşti, în judeţul Bacău. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie, din cadrul Universităţii Bucureşti, masterul l-a făcut în Istorie Contemporană, iar în 2012 a devenit doctor în istorie, titulatura obţinând-o la Universitatea „A. I. Cuza” din Iaşi.

Cariera profesională şi-a început-o la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” din Topliţa, unde, din 1998 şi până în prezent, a fost profesor de Istorie. După ce aproape 5 ani a fost muzeograf la muzeul de Etnografie Topliţa, din 2012 a devenit manager al Centrului Cultural.

Pe lângă funcţiile profesionale, Costel Lazăr este şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Miron Cristea” din Topliţa, precum şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi prim-vicepreşedinte al Despărţământului ASTRA Harghita-Covasna. De asemenea, este autor sau co-autor al unor numeroase lucrări care tratează istoria unor localităţi harghitene şi a românilor din judeţ şi din Sud-Estul Transilvaniei. (C. Liviu)

Comentarii:

comentarii

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.