Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Din programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Din programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României
Din programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României

Din programul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României

 Topliţa

Biblioteca Municipală „George Sbârcea” şi Centrul Cultural Topliţa vă invită astăzi, de la ora 14:00, la un simpozion dedicat Marii Uniri. Prof. dr. Costel Lazăr va vorbi despre importanţa Zilei de 1 Decembrie 1918 în istoria poporului român, după care prof. Ilie Şandru şi Vasile Gotea vă invită la lansarea cărţii lui Valer V. Vodă – „Un român alungat se destăinuie”.

Manifestările organizate la Biblioteca „George Sbârcea” din Topliţa se vor termina cu un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric Profesionist „Rapsodia Călimanilor” al Centrului Cultural Topliţa.

Primarul municipiului Topliţa, Stelu Platon, spunea că marţi, 1 Decembrie, manifestările încep la ora 12:00, când autorităţile publice locale şi societăţi comerciale vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor de la Secu.

Apoi, în jurul orei 14:00, în parcul central va fi un mic program artistic, iar cu această ocazie se vor premia şi elevii olimpici. De asemenea, în timpul programului va fi şi o întâlnire cu cetăţenii la un pahar de vin fiert şi o porţie de sarmale.

La ora 17:00 se va aprinde iluminatul festiv în oraş, prilejuit de sărbătoarea naţională a României şi sărbătorile creştine de iarnă şi, totodată, topliţenii vor avea şi un foc de artificii, aşa cum se întâmplă de foarte mulţi ani.

În rest, mai sunt evenimente organizate de diferite instituţii.

Vineri, Biblioteca organizează un simpozion cu tema Unirea de la 1918.

 

 Bălan

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în oraşul Bălan astăzi, 27 noiembrie. Astfel, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură din oraş va avea loc un spectacol festiv, organizat Primăria Bălan, în parteneriat cu Cenaclul „Buna Vestire” din Miercurea-Ciuc, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” din oraş şi Clubul Copiilor din localitate.

De asemenea, marţi, ca în fiecare an de Ziua Naţională, în centrul oraşului, agentul economic A-Kim SRL va oferi gratuit, doritorilor, o gustare specifică sărbătorii: fasole cu ciolan afumat.

 

 Tulgheş

În comuna Tulgheş, 1 Decembrie va fi sărbătorit duminică, în centrul comunei, începând cu ora 12:00. Manifestarea va consta în depuneri de coroane de flori şi o slujbă religioasă, după care va avea loc un concert susţinut în aer liber de cunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriş.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.