Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Din nou pe val – 80 de noi infectări confirmate în 24 de ore în judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Din nou pe val – 80 de noi infectări confirmate în 24 de ore în judeţ
Din nou pe val – 80 de noi infectări confirmate în 24 de ore în judeţ

Din nou pe val – 80 de noi infectări confirmate în 24 de ore în judeţ

În judeţul Harghita au fost anunţate, astăzi, 80 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă faţă de zilele anterioare. Au fost efectuate 570 de teste, dintre care 176 RT-PCR şi 394 rapide. Din fericire, nu au fost raportate cazuri noi de deces, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în judeţ, de la începutul pandemiei, rămânând la 863. Începând de miercuri şi până astăzi au fost declarate vindecate 4 persoane, numărul total al celor care au trecut prin boală ridicându-se la 13.230.

În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni se mai aflau, astăzi, 33 de persoane infectate, iar în izolare la domiciliu erau alţi 265 de harghiteni. Totodată, 484 de persoane care s-au întors din state cu risc ridicat de infectare se aflau în carantină la domiciliu. Incidenţa numărului de cazuri la nivelul judeţului Harghita era, în data de 6 ianuarie, de 0,48 la mia de locuitori. Incidenţe cumulate de peste 1 la mia de locuitori pe parcursul a 14 zile au fost înregistrate în 9 localităţi harghitene. Este vorba despre Gheorgheni (1,01), Mărtiniş (1,02), Mihăileni (1,09), Remetea (1,41), Păuleni-Ciuc (1,44), Dealu (1,67), Ciumani (1,85), Băile Tuşnad (2,53) şi Voşlăbeni (4,57). În 34 dintre cele 67 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului nu au fost raportate infectări în ultimele două săptămâni. În municipiul reşedinţă de judeţ, rata de infectare era, astăzi, de 0,67 la mia de locuitori.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a informat că pe parcursul a 24 de ore au fost organizate 13 acţiuni pentru verificarea modului în care sunt respectate reglementările introduse în context COVID-19, care au vizat 16 unităţi economice, 23 de mijloace de transport şi 235 de obiective, diverse zone sau domicilii ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, Au fost legitimate 888 de persoane, din care 429 aflate în carantină şi 107 în izolare. Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Oamenii legii au subliniat că vor acţiona şi în continuare, atât în uniformă, cât şi în civil, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei şi recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

EMIL GROZA

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.