Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Din 38 de operatori economici, 34 nu au respectat legea în ceea ce priveşte comercializarea produselor congelate | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Economic » Din 38 de operatori economici, 34 nu au respectat legea în ceea ce priveşte comercializarea produselor congelate
Din 38 de operatori economici, 34 nu au respectat legea în ceea ce priveşte comercializarea produselor congelate

Din 38 de operatori economici, 34 nu au respectat legea în ceea ce priveşte comercializarea produselor congelate

 Amenzi în valoare de 144 de mii de lei aplicate de comisarii pentru protecţia consumatorilor

Comisarii pentru protecţia consumatorului din judeţul Harghita au aplicat 32 de amenzi în valoare de 144 de mii de lei, după ce au controlat 38 de operatori economici. Acţiunea de control a vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată.

Potrivit unui comunicat de presă, angajaţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita au constatat abateri la o cantitate de 150 de kg de produse congelate, din totalul de 374 kg de alimente controlate. Din cantitatea de produse la care s-au descoperit probleme, 45 de kg de alimente, în valoare de 440,00 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare, iar celelalte 105 kg, în valoare de 1.495 lei, au fost scoase de pe piaţă temporar. De asemenea, comisarii CJPC au mai dat 11 avertismente scrise.

Conform comunicatului semnat de şeful CJPC Harghita, ing. ec. Laurenţiu Moldovan, acţiunile de control au urmărit, printre altele: încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, declarate de producători; încadrarea în parametrii de calitate prevăzuţi şi/sau declaraţi de producători; starea ambalajelor (integritate, etanşeitate). În cazul a trei operatori economici, comisarii au constatat că aceştia nu au respectat condiţiile la depozitarea şi comercializarea produselor congelate.

Controalele au fost efectuate în perioada 17-28 august, pe teritoriul întregului judeţ. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.