Dimmu Borgir va serba cei 25 de ani de activitate alături și de fanii români | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 iulie 2024
Home » Timp Liber » Dimmu Borgir va serba cei 25 de ani de activitate alături și de fanii români
Dimmu Borgir va serba cei 25 de ani de activitate alături și de fanii români

Dimmu Borgir va serba cei 25 de ani de activitate alături și de fanii români

Norvegienii au fost confirmați de organizatorii Rockstadt Extreme Fest 2019

Unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est, găzduit de Râșnov, a fost inclus în turneul care marchează, simbolic, aniversarea a 25 de ani de carieră a formației norvegiene de black metal Dimmu Borgir.

În cadrul unui comunicat de presă, organizatorii precizează că formația „va aduce pe scena de la poalele cetății Râșnov un show deosebit, care va include și piese de pe cel mai nou material discografic, Eonian, o continuare a călătoriei de explorare muzicală întreruptă în urmă cu 8 ani, după Abrahadabra”.

Albumul „Eonian” a fost lansat anul trecut și a fost bine primit de fani și de critica de specialitate, fiind considerat de trupă drept unul dintre cele mai bune albume.

„La nivel muzical – se precizează în comunicat –, Eonian este rezultatul unui efort susținut de explorare a unor direcții de expresie cu totul noi pentru trupă, reușind să reunească unele dintre mai întunecate pasaje de black metal din cariera formației (ex.: Lightbringer), cu segmente ce împing la cote maxime complexitatea și profunzimea genului simfonic (ca în Interdimensional Summit) sau să exploreze subgenuri neașteptate pentru Dimmu Borgir, cum e cazul Council of Wolves And Snakes, piesă cu încărcătură folclorică”.

Show-ul oferit la Rockstadt Extreme Fest 2019 promite să fie și el diferit, inclusiv la nivel de imagine, fiind gândit să se plieze pe conceptul „Eonian”, așa cum au făcut și în trecut pentru concertele dedicate promovării „Abrahadabra”.

∗∗∗

Înființată în 1993, la Oslo, de Stian „Shagrath” Thoresen, Sven „Silenoz” Kopperud și de Kenneth „Tjodalv” Åkesson, trupa s-a făcut rapid remarcată prin îmbinarea curajoasă a sound-ului dur al black metal-ului tradițional cu complexitatea și subtilitățile genului simfonic. Curând după apariție, abordările îndrăznețe și dorința continuă de urmare a unor căi încă neexplorate muzical au făcut ca numele Dimmu Borgir să devină sinonim cu pionieratul în zona black metal și să fie recunoscut drept numele unuia dintre cele mai prolifice grupuri ale acestui gen. De altfel, de-a lungul carierei sale, formația a reușit să aducă la suprafață materiale ce au devenit adevărate puncte de referință în discografia internațională, precum: „Enthrone Darkness Triumphant” (1997), „Spiritual Black Dimensions” (1999) or „Death Cult Armageddon” (2003).

Până acum, organizatorii festivalului, care va avea loc în perioada 1-4 august, au confirmat următoarele formații: Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și Korpiklaani (Finlanda).

Abonamentele pentru ediția 2019 s-au pus în vânzare în rețeaua iaBilet și pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 4: include 1.000 de abonamente cu prețul de 300 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și în timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare aproximativ cu 1 lună înainte de începerea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite în la acel moment. 

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.