Miercurea-Ciuc:Dezvoltarea zonei industriale Est, în vizorul municipalităţii | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Economic »
Miercurea-Ciuc:
Dezvoltarea zonei industriale Est, în vizorul municipalităţii
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>Dezvoltarea zonei industriale Est, în vizorul municipalităţii

Miercurea-Ciuc:
Dezvoltarea zonei industriale Est, în vizorul municipalităţii

  • A fost semnată o declaraţie de intenţie de colaborare între primărie şi o firmă locală, aceasta oferind „un cadru mai adecvat în a colabora în dezvoltarea acestei zone industriale şi de servicii”

Primăria municipiului Miercurea-Ciuc şi SET PROD COM au semnat, la mijlocul acestei săptămâni, o declaraţie de intenţie de colaborare, firma locală, cu o vechime de aproape 30 de ani, urmând să realizeze o investiţie de aproximativ 2,8 milioane de euro în acest an.

Korodi Attila, primarul municipiului, spunea că „acest protocol ne dă un cadru mai adecvat în a colabora în dezvoltarea acestei zone industriale şi de servicii. Practic, vorbim de un protocol care, în primă fază, înseamnă, pentru investitor, finalizarea unei noi investiţii”.

Orbán András, managerul firmei, preciza că este o investiţie de două milioane de euro în clădire (o hală de producţie în fosta clădire ITSAIA) şi alte aproximativ 800.000 de euro în utilaje, în urma căreia se doreşte mărirea capacităţii de producţie şi ieşirea pe piaţa externă.

SET PROD COM, înfiinţată în anul 1995, este principalul producător de profile pentru amenajări interioare (plinte, profile din plastic, PVC şi aluminiu pentru amenajări interioare) din România.

În ceea ce priveşte zona industrială Est, care a început să primească o altă imagine odată cu amenajarea complexului comercial, Korodi Attila spunea că municipalitatea doreşte să fie „partener cu toţi actorii din zona respectivă, pentru că dacă reuşim să revigorăm zona respectivă, înseamnă că reuşim să creăm noi locuri de muncă şi reuşim să aducem o nouă viaţă într-o zonă care a fost părăsită”.

În prezent, la iniţiativa mai multor companii, este în procedură adoptarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care va reaşeza toată vecinătatea actualului complex comercial NEST.

De asemenea, operatorul regional de apă şi canalizare Harvíz are în vedere realizarea unei investiţii prin care să se revigoreze tot ce înseamnă tratarea apelor uzate şi pluviale în zona respectivă, deoarece acelea au fost rămase din fosta infrastructură a fabricii de tractoare şi de lactate.

„Prin proiectele pe care le finalizăm (cele două PUZ din Jigodin şi din Şumuleu) se vor fixa anul acesta şi conexiunile străzilor interne către zona industrială Est. Asta înseamnă că după aceea va trebui să abordăm şi investiţional structura stradală a zonei respective. Acestea sunt actualele proceduri pe care le vom face din partea primăriei”, a mai spus Korodi Attila.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.