Dezvoltarea personală a individului, o prioritate la Colegiul Național „O. Goga” | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Învățământ » Dezvoltarea personală a individului, o prioritate la Colegiul Național „O. Goga”
Dezvoltarea personală a individului, o prioritate la Colegiul Național „O. Goga”

Dezvoltarea personală a individului, o prioritate la Colegiul Național „O. Goga”

Singurul liceu cu predare în limba română din Miercurea Ciuc, Colegiul Național „Octavian Goga”, a obţinut o rată de promovare de 92,85% la examenul de Bacalaureat.

Trei dintre elevi au obţinut rezultate care i-au adus pe primele 7 locuri din judeţ, iar alţi 25 au obţinut note între 9 şi 9,99. Aceste rezultate au adus prestigiu liceului, al cărui scop declarat este dezvoltarea individului şi pregătirea pentru viitoarea lui viaţă profesională. Liceul este căutat de tot mai mulţi etnici maghiari, care doresc să îşi continue studiile aici.

În anul 2017, rata de promovare la Colegiul „Goga” a fost de 97,53%, a declarat directoarea acestei unităţi de învăţământ, Magdalena Dumbravă.

Conform statisticilor, anul acesta, liceul continuă să se menţină pe primele locuri în judeţul Harghita, cu o promovabilitate de 92,85%  la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor.

„Avem 3 elevi cu note foarte bune, clasaţi în primele şapte locuri la nivelul judeţului. Avem cel mai mare număr de medii cuprinse între 9 si 9,99 – 25 de astfel de medii, din totalul de 103 candidaţi prezentaţi la acest examen. Este cel mai mare număr de elevi la nivelul judeţului. Nu avem elevi cu media 10, nici nu există vreunul la nivel de judeţ, dar avem elevi cu nota 10 la disciplinele istorie, geografie şi matematică”, a relatat Magdalena Dumbravă.

Cu toate că structura subiectelor la Bacalaureat s-a modificat faţă de anii precedenţi, profesorii liceului au apreciat că acest aspect nu a afectat notele obţinute.

Îmbucurător este faptul că din ce în ce mai mulţi tineri de etnie maghiară aleg să-şi urmeze studiile la acest liceu de elită. Directoarea Colegiului „Goga” a afirmat că alegerea lor se datorează „stilului de predare” al cadrelor didactice, care nu fac diferenţe între elevi, tratându-i pe toţi cu acelaşi respect.

Prestigiul acestei şcoli se datorează şi nenumăratelor participări ale elevilor la diferite concursuri și olimpiade, la care obţin anual premii. Recent, două echipaje reprezentative ale colegiului s-au situat pe locul I la concursul „Tinerii dezbat”, o competiţie ce a început să prindă din ce în ce mai mult teren.

„Asta înseamnă pentru noi calitate, să clădeşti cu răbdare baza de care au nevoie în învăţare şi acea bază de care au nevoie ulterior, în viaţa profesională. Nu numai acest lucru este important, important pentru noi este ca aceşti elevi să fie formaţi pentru viaţă, ca ei să se descurce în orice situaţie, să-şi spună punctele de vedere cu argumente şi să vedem aceşti elevi, într-adevăr, ca pe nişte subiecte umane, nu doar ca pe nişte obiecte ale unor statistici, așa cum este tendinţa la ora actuală la nivel naţional”, a conchis prof. Magdalena Dumbravă.

ADA PRODAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.