Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Dezinfecţia scărilor de bloc din Miercurea Ciuc a costat municipalitatea aproape 135.000 lei | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Societate » Dezinfecţia scărilor de bloc din Miercurea Ciuc a costat municipalitatea aproape 135.000 lei
Dezinfecţia scărilor de bloc din Miercurea Ciuc a costat municipalitatea aproape 135.000 lei

Dezinfecţia scărilor de bloc din Miercurea Ciuc a costat municipalitatea aproape 135.000 lei

Până pe 22 mai se redeschide circulaţiei drumul de ocolire nord-sud

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe online, că cele trei valuri de dezinfecţie a scărilor din localitate au costat aproape 135.000 de lei.

Informaţia a fost făcută publică după şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Miercurea Ciuc. În această penultimă şedinţă a CLSU, a spus primarul, ultima fiind joi, s-a discutat despre pregătirea raportului de activitate din această perioadă. Astfel, acesta a amintit, printre altele, că în fiecare scară de bloc a fost montat şi câte un dispozitiv pentru substanţă, conform prevederilor ordonanţei militare.

De asemenea, achiziţionarea celor 7 aparate de ventilare a costat aproximativ 700.000 lei, contractele au fost semnate, însă mai trebuie aşteptat „o bună bucată de vreme” până să fie livrate.

Totodată, achiziţia celor două aparate de uscat rufe şi două uscătoare a costat 8.800 lei şi au fost puse la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În continuare, sunt în curs de achiziţie cele 33 de generatoare de ozon destinate sălilor de clasă din şcoli.

Ráduly Róbert Kálmán a explicat că pentru spaţiile de carantină au fost cumpărate pijamale, papuci de unică folosinţă, periuţe de dinţi, pastă de dinţi, aparate de ras etc. S-au cheltuit fonduri pentru servicii de salubritate, de dezinfecţie a acestor locuri de cazare şi de transport special al gunoiului din locurile de carantină. Cheltuielile au fost plătite în avans, urmând să fie decontate din bugetul central. S-au asigurat plăţi şi pentru asigurarea hranei zilnice, în contul de 70 de lei pe zi, pentru persoanele care au fost în carantină.

Conform edilului, costurile totale cauzate de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 încă nu au fost calculate, urmând ca acest lucru să se întâmple în ultima şedinţă a CSLU Miercurea Ciuc, de joi, înainte de ridicarea stării de urgenţă.

Pe de altă parte, Ráduly Róbert Kálmán a mai vorbit şi despre lucrările publice de investiţii din municipiu, care se desfăşoară în ritm alert. Acesta a punctat în acest context faptul că asfaltarea drumului de ocolire nord-sud este în curs, iar „până pe 22 mai cel târziu, această parte de carosabil, cu două straturi de asfalt, va fi redeschisă circulaţiei publice, spre bucuria noastră, a concetăţenilor şi a celor care vizitează oraşul şi nu numai”.

Tot ieri, primarul a mai explicat că s-a găsit soluţia legală ca masa caldă de care beneficiau „copii aflaţi într-o situaţie socială deplorabilă” să fie transformată în hrană rece. Iar ieri au fost distribuie primele pachete aferente sfârşitului lunii aprilie, „pachete pentru zilele de şcoală virtuală de după vacanţa de Paşti pentru aceşti copii”.

Ieri, în municipiul Miercurea Ciuc se aflau în carantină 43 de persoane, iar 31 erau în izolare la domiciliu. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.