Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Deputatul harghitean Antal István, găsit incompatibil | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Politic » Deputatul harghitean Antal István, găsit incompatibil
Deputatul harghitean Antal István, găsit incompatibil

Deputatul harghitean Antal István, găsit incompatibil

Deputatul harghitean din partea UDMR Antal István a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit unui comunicat al ANI, remis miercuri, instituţia a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Antal István, deoarece a deţinut simultan mai multe funcţii, contrar prevederilor legale.

Mai exact, deputatul UDMR a deţinut, în perioada 19 decembrie 2008 – 11 decembrie 2013, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. Astfel, potrivit prevederilor legale „calitatea de senator (…) deputat este incompatibilă cu: (…) funcţia de administrator (…) la (…) societăţile comerciale”. Conform legii, Antal István a depus un punct de vedere referitor la această situaţie.

Potrivit prevederilor legale, „persoana (…) faţă de care s-a constatat (…) starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Antal István a fost ales deputat din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România în Colegiul uninominal 3 – zona Odorhei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.