Depozit cu mai multe lăzi cu grenade, descoperit la Topliţa | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Depozit cu mai multe lăzi cu grenade, descoperit la Topliţa
Depozit cu mai multe lăzi cu grenade, descoperit la Topliţa

Depozit cu mai multe lăzi cu grenade, descoperit la Topliţa

Un depozit în care se aflau mai multe lăzi cu grenade a fost descoperit ieri în municipiul Topliţa, în timpul unor lucrări de excavare. Zona a fost evacuată pe o distanţă de 100-150 de metri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita, căpitan Alina Ciobotariu, a declarat că ieri, în jurul orei 11:00, Poliţia municipiului Topliţa a solicitat intervenţia echipajului pirotehnic, după ce au fost descoperite elemente de muniţie în urma unor lucrări de excavare pentru extinderea reţelei de canalizare pe strada Mesteacănul din Topliţa.

Conform sursei citate, în urma cercetărilor la faţa locului, pirotehniştii harghiteni au descoperit un depozit de muniţie rămasă neexplodată. Mai exact, este vorba despre mai multe lăzi cu grenade, descoperite la o adâncime de aproximativ 4 metri.

Din acest motiv, s-a solicitat în sprijin echipajul pirotehnic din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă (USISU) de la Ciolpani. De asemenea, la faţa locului au fost trimise şi trei containere de tip Multirisc, de la ISU Mureş, ISU Covasna şi ISU Harghita, dotate cu echipamente necesare în cazul unor astfel de evenimente.

Purtătorul de cuvânt al ISU „Oltul” Harghita a mai declarat că zona a fost delimitată şi s-a dispus restricţionarea accesului pe o rază de aproximativ 100-150 metri tocmai pentru siguranţa cetăţenilor.

Ieri, la închiderea ediţiei, intervenţia era în plină desfăşurare, după care urmează cercetarea în amănunţime a zonei. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.