De sărbători, să ne gândim şi la cei ce au mai puţin decât noi! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 15 iunie 2024
Home » Societate » De sărbători, să ne gândim şi la cei ce au mai puţin decât noi!
De sărbători, să ne gândim şi la cei ce au mai puţin decât noi!

De sărbători, să ne gândim şi la cei ce au mai puţin decât noi!

La Gheorgheni: pod între cei ce au nevoie de ajutor şi cei ce ajută

Dacă nu tot timpul, măcar de sărbători să ne gândim la semenii noştri care trăiesc cu grija zilei de mâine. Trăim vremuri ciudate – ar fi greşit să spun interesante, pentru că nu-i interesant să ai casa rece pe timpul iernii doar pentru că nu ai bani să cumperi lemne – vremuri în care pentru prea mulţi viaţa pare a fi şi chiar este vitregă. Ne apropiem cu paşi repezi de sărbătorile de Moş Nicolae, de Moş Crăciun, de Revelion, un bun prilej pentru oricine să dăruiască, din puţinul sau prea multul pe care îl are şi celor necăjiţi. Încercaţi acest mod de a face bine, veţi constata că sărbătorile vă sunt mai frumoase, mai plăcute. Căutaţi în jurul dumneavoastră cine face colecte de alimente neperisabile, şi dăruiţi, cât de puţin, pentru că pic cu pic se adună şi poate face pe cineva fericit.

O veste lăudabilă mi-a parvenit din Gheorgheni, pe care, iată, o voi spune tuturor celor ce vor să o citească. Este vorba despre iniţiativa – nu e nouă – Consiliului local municipal Gheorgheni, care, prin biroul social continuă şi în acest an să „construiască un pod între cei ce au nevoie de ajutor şi cei ce ajută”, altfel spus, au demarat o acţiune de proporţii de colectare de alimente neperisabile care, desigur, vor ajunge la cei mai necăjiţi membri ai oraşului. În acest an, aproximativ 40 de organizaţii neguvernamentale s-au alăturat programului consiliului local şi, până în data de 17 decembrie, în mai multe puncte din oraş, cine doreşte poate să facă donaţii, în unele puncte doar sâmbăta se pot face donaţii, dar la sediul biroului social din primărie zilnic, între orele 08:00-16:00, se colectează fie un kg de zahăr, fie un litru de ulei, ori un kg de făină sau mai mult, dulciuri şi orice altceva ce nu este perisabil. Nu există o limită a cantităţilor dăruite.

În anul trecut, din donaţii s-au distribuit 222 de pachete cu alimente de bază, anul acesta numărul celor care merită să fie ajutaţi a crescut la 250, este vorba despre persoane în vârstă singure, familii cu un singur părinte, familii cu mai mulţi copii, sau familii cu un copil cu dizabilităţi. De unde ştiu de câte pachete va fi nevoie în acest an? Simplu, s-au făcut vizite la domiciliu pentru a afla situaţia reală, alegându-i dintre aceştia doar pe cei care cu adevărat au nevoie de ajutor. Mai mult, locuitorii oraşului au fost rugaţi să semnaleze biroului social dacă au vecini sau au cunoştinţă de familii care are nevoie de ajutor.

Am dat un exemplu, cel de la Gheorgheni, dar, sunt absolut sigură că nu numai în Gheorgheni oamenii sărmani vor fi ajutaţi, poate că diferenţa o va face doar amploarea acţiunii din acest oraş comparativ cu alte localităţi.

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.