De luni, în 5 unități de învățământ din Harghita se aplică scenariul roșu și 79 în scenariul galben | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 25 septembrie 2021
Home » Învățământ » De luni, în 5 unități de învățământ din Harghita se aplică scenariul roșu și 79 în scenariul galben
De luni, în 5 unități de învățământ din Harghita se aplică scenariul roșu și 79 în scenariul galben

De luni, în 5 unități de învățământ din Harghita se aplică scenariul roșu și 79 în scenariul galben

  • 27 de noi cazuri de COVID-19 înregistrate în județ în ultimele 24 de ore

Într-un număr de 5 unități școlare – una din Miercurea Ciuc și patru din Siculeni – se va aplica pe parcursul săptămânii viitoare scenariul roșu, astfel că în aceste instituții de învățământ copiii vor învăța de acasă.

Conform unui comunicat de presă remis de Instituția Prefectului – Județul Harghita, în comuna Siculeni, în toate cele 4 unități de învățământ se va aplica scenariul roșu întrucât incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 în localitate a depășit 3 la mia de locuitori.

Potrivit sursei citate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a aprobat în ședința extraordinară de astăzi scenariile propuse de către consiliile de administrație a unităților școlare şi avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean  Harghita şi de către Direcţia de Sănătate Publică Harghita pentru săptămâna 5-9 octombrie. Astfel, din cele 423 de unități școlare care sunt organizate și funcționează în județ, pentru scenariul verde au optat un număr de 339 instituții de învățământ, iar 79 pentru scenariul galben, la care se adaugă cele 5 în care se aplică scenariul roșu.

La nivelul județului Harghita, de la începutul pandemiei și până astăzi s-au confirmat 1.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, din care 27 în ultimele 24 de ore. Din totalul persoanelor confirmate cu noul coronavirus, 828 s-au vindecat (6 pacienți vindecați în ultimele 24 de ore), 168 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc și în Spitalul Gheorgheni, 20 sunt izolate la domiciliu și 41 au decedat (una în ultimele 24 de ore). De asemenea, 282 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.