De luni: 16 unități de învățământ din județ vor funcționa în scenariul 3 și aproape 90 în scenariul 2 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Învățământ » De luni: 16 unități de învățământ din județ vor funcționa în scenariul 3 și aproape 90 în scenariul 2
De luni: 16 unități de învățământ din județ vor funcționa în scenariul 3 și aproape 90 în scenariul 2

De luni: 16 unități de învățământ din județ vor funcționa în scenariul 3 și aproape 90 în scenariul 2

Un număr de 11 unități de învățământ din județul Harghita vor aplica pe parcursul săptămânii viitoare scenariul 3, iar 5 scenariul 3/B. Conform unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Harghita, adoptată astăzi, în scenariul 3 vor funcţiona instituțiile de învățământ din comunele Ciumani și Racu, dar și Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” din Miercurea Ciuc, iar până pe 9 martie și Liceul „Miron Cristea” din Subcetate. În aceste unități școlare vor participa fizic la cursuri toți preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, celelalte clase învățând în sistem online.

În scenariul 3/B vor funcționa 4 instituții de învățământ din comuna Subcetate, precum și Liceul Tehnologic „Venczel József” din Miercurea Ciuc (aflat în reabilitare). În acest scenariu, toți elevii vor participa la cursuri în sistem on-line.

De asemenea, începând de luni, 88 de unități de învățământ din județ vor funcționa în scenariul 2. Este vorba despre instituțiile de învățământ din: Ciucsângeorgiu, Cârța, Cristuru Secuiesc, Gălăuțaș, Gheorgheni, Lupeni, Mădăraș, Păuleni Ciuc, Porumbenii Mari, Sărmaș, Sândominic, Siculeni, Tomești. Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie; celelalte clase vor participa în sistem on-line.

Restul unităților de învățământ vor aplica scenariul 1.

Două localități cu o rată a infectărilor mai mare de 3 mia de locuitori

Potrivit unei alte hotărâri a CJSU Harghita, începând de astăzi, de la ora 23:00, și până în data de 19 martie, două localități harghitene intră în zona roșie, după ce rata infectărilor a depășit 3 la mia de locuitori. Cele două localități sunt Ciumani și Racu.

Totodată, în șase localități din județ rata infectărilor este de peste 1,5 la mia de locuitori: Păuleni Ciuc, Sărmaș, Cristuru Secuiesc, Gălăuțaș, Lupeni și Subcetate.

Instituția Prefectului – Județul Harghita a raportat astăzi 18 cazuri de noi infectări cu SARS-CoV-2. Incidenţa numărului de cazuri de infectare în Harghita, în 5 martie, este de 0,77 la mia de locuitori.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.